vállalat

2021.01.24. 17:00

A járműjavító új tulajdonosa a Rail Cargo

A Rail Cargo Hungaria Zrt. 100 százalékos tulajdonába került a vasúti járművek karbantartásával, fejlesztésével és építésével foglalkozó miskolci székhelyű TS Hungaria Kft. – erről hozott határozatot a tulajdonos Rail Cargo Austria Felügyelőbizottsága.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az évente mintegy 1400 vasúti teherkocsi fővizsgáját, átépítését, több mint 12 000 vasúti kerékpár javítását végző 160 éves múlttal rendelkező vállalat tulajdon­átruházása 2021. január 1-ével lépett hatályba.

A döntést méltatva dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Austria Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a közvetlen irányításnak köszönhetően javul a miskolci társaság működésének hatékonysága. Ezzel hozzájárul az RCH vasúti járműveinek javításával és szervizelésével összefüggő igényeinek gyorsabb teljesítéséhez, az ügyfélkiszolgálás minőségének javításához. Hozzátette, hogy az üzem földrajzi elhelyezkedése ideális az Ázsiába irányuló vasúti árufuvarozás szempontjából. E szegmensben a vállalatcsoporton belül az RCH vezető szerepet tölt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában