buszmegállók felújítása

2021.01.08. 09:00

A „csillagbuszmegálló” nem véd az időjárás ellen

Jogos a kérdés, miért télre időzítették Miskolcon a buszmegállók felújítását.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Sokak számára ismerős lehet a „csillaggarázs” kifejezés. Ez azt jelenti, hogy az illető autótulajdonosnak nincs fedett garázsa, és a szabad ég alatt kell tárolnia járművét, kitéve az időjárás mindenféle viszontagságainak.

Miskolcon – hajazva az előbbiekre – új kifejezés vált közkinccsé, a „csillagbuszmegálló”. Történt ugyanis, hogy – még jóval az év végi ünnepek előtt – több helyen – az MVK Zrt. járataihoz tartozó buszmegállót elkezdték felújítani. Ez egy kifejezetten dicséretes dolog, hiszen esőben, hóban, szélben a megállóban várakozó utasok mindenképpen hálásak, ha van hová behúzódni az időjárás viszontagságai elől. A jelenlegi probléma az, hogy az új buszmegállók kialakítását hetekkel ezelőtt elkezdték, de a munkát felfüggesztették, így lényegében csak a váza van meg az új beállóknak.

Fura, narancssárga színű keresztek jelzik a megállók oldalát, de azt sejteni sem lehet, hogy üveg vagy valami fém oldalfalat képzeltek el nekik. Az, hogy milyen tetejük lesz, nem tudni, mert nyomukat sem találni. De nemcsak ezért nem használhatók a félkész megállók, hanem azért sem, mert több helyen sárga szalaggal zárták le őket. A szalagok felirata nagyfeszültség jelenlétére utal.

A furcsa megállóhelyzetről felvilágosítást kértünk az önkormányzat sajtóosztályától és az MVK Zrt.-től is, de egyelőre egyikük sem tartotta fontosnak, hogy felvilágosítást adjon az utasokat érintő ezen helyzetről.

(A borítóképen: Ez a beálló nem véd meg az esőtől, hótól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában