Közlekedés

2021.01.07. 15:30

2020-ban is folytatódott a MÁV állomásmegújító programja

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása.

Fotó: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Ennek érdekében 2019-ben elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás” karbantartási program, ami 2020 rendhagyó körülményei ellenére sem állt le. Több állomás és megállóhely újult meg tavaly, valamint több helyszínen épültek ki P+R és B+R parkolók.

A vasúttársaság 2019-ben elindított karbantartási programjának keretében Miskolc-Tiszai pályaudvaron az egyik peron tetőszerkezete újult meg és decemberben fejeződött be Szerencs állomáson a felvételi épület karbantartása. A települési képhez illeszkedően megújult a külső homlokzat, megszépült az épület, ezeken felül a peront is felújították.

A fentieken túl, az egységes arculat részeként, több állomáson és megállóhelyen új típusú utasbeállókat telepít a vasúttársaság 2021-ben, megyénkben ősszel várható az átadás Mezőkövesd felsőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában