fejlesztés

2020.12.30. 18:00

Sokkal szebb lett az óvoda

Számos korszerűsítés megvalósult Ragály­ban, amelyre több mint 30 millió forintot fordíthattak.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Sokat javult a ragályi óvoda állapota, köszönhetően annak a 31 millió forintos fejlesztésnek, amelyet az elmúlt hónapokban valósítottak meg a létesítmény falai között. A régi épületen állagmegóvó és javítómunkákat hajtott végre a kivitelező, emellett energetikai korszerűsítés, valamint az utcai kerítés és a játszóudvar felújítása is szerepelt a projektben.

Hőszigetelt tető

– Az óvodai környezet akadálymentes átalakítását projektarányosan végezték el – tette hozzá a helyszínen Perczel Sándor, a település polgármestere. – Megtörtént a tetőhéjazat cseréje és a tetőszerkezet utólagos hőszigetelése, a tető fedését pedig fémlemezzel oldotta meg a kivitelező. Hőszigetelték a homlokzatot, a magasabb, félnyeregtetős épületrészek kopolit üveg bevilágítóit lecserélték, és hőszigetelő üvegezéssel ellátott fix ablakokat építettek be.

Ragály polgármestere hozzátette: az utcafronti kerítést felújították, az udvarban kialakítottak egy új játszóteret, és homokos biztonsági zónával látták el, ahová új játékok kerültek. A pályázat során épületvillamossági és épületgépészeti felújítások is megvalósultak.

– Az volt a célunk, hogy a beruházással növelni tudjuk a társadalmi kohéziót, illetve a település népességmegtartó erejét – tette hozzá dr. Bárdosné Dudás Viktória projektmenedzser. – Lényeges volt az is, hogy a fiatal, kisgyermekes családok megfelelő minőségű szolgáltatást kapjanak, így a képzett munkaerőt helyben vagy a környéken lehessen tartani.

(A borítóképen: Megújult az óvoda Ragályban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában