Együttműködési megállapodás

2020.12.09. 08:30

Összehangolták a cselekvési terveiket

A kormányhivatal és a megyei önkormányzat együttműködése az összehangolt cselekvéseket szolgálja.

Méhes László

Bánné Gál Boglárka (b) és Alakszai Zoltán (j)

Fotó: Vajda János

Együttműködési megállapodást kötött kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. A hivatalos formába öntött dokumentum a szándékok szerint megerősíti és tovább mélyíti a hivatalok között fennálló egyébként is jó kapcsolatot.

Az együttműködést megerősítő okirat ünnepélyes aláírása alkalmával tartott sajtótájékoztatón Alakszai Zoltán kormánymegbízott emlékeztetett: szeptemberi hivatalba lépésekor azt ígérte, hogy tartalmában új egyezségeket szándékozik kötni a megye meghatározó testületeivel. Azokkal a szervezetekkel, hivatalokkal és intézményekkel, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a térség gazdasági, közigazgatási, szociális, oktatási és kulturális életében. A jelenlegi járványveszélyes helyzet mindenki számára ismét rávilágított – tette hozzá –, milyen nagy szerepe van

az összehangolt cselekvéseknek a válságosnak tűnő pillanatokban, amikor hatékony, mindenki számára megnyugtató megoldásokat kell keresni.

Bár a kormányhivatalnak és a megyei önkormányzatnak más-más a szerepe az államigazgatásban, természetes és elsődleges szövetségesek Borsod-Abaúj-Zemplén megye szolgálatában – adta magyarázatát a kormánymegbízott, miért a megyei testülettel kötnek elsőként szerződést. A közös munkától többek között a mindennapi kapcsolatok gördülékenységét, a zökkenőmentes információáramlást, valamint a kistelepülésekkel történő hatékony kapcsolattartást várják.

A megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka elmondta: az elmúlt tíz évben elmaradt az államigazgatási testületek közötti együttműködés tartalmának írásba foglalása. A mostani szerződés viszont hangsúlyozza, hogy közösen dolgoznak Borsod-Abaúj-Zemplén felemelkedéséért.

A megállapodás aláírását követően Alakszai Zoltántól megtudtuk: még az idén hasonló egyezségek aláírását tervezik a megyei kereskedelmi és iparkamarával, valamint a Miskolci Egyetemmel.

(A borítóképen: Bánné dr. Gál Boglárka és Alakszai Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában