Segítség

2020.12.22. 16:00

Összefogással váltják valóra az álmokat

Az idei évben 230 hátrányos helyzetű gyermek karácsonyi kívánságát teljesítették a dolgozók.

Apagyi Beáta

Forrás: Olvasónktól

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. dolgozói az „Álmok Karácsonya” nevezetű kezdeményezésükkel öt éve teszik felejthetetlenné a térségben lévő rászoruló családok gyermekeinek karácsonyát a Magyar Vöröskereszt segítségével. A szervezet évről évre kiválaszt húsz nehéz helyzetű családot és megkérik a gyermekeket, hogy írják vagy rajzolják le, hogy mit szeretnének látni a fa alatt. A leveleket, rajzokat ezek után a Jabil dolgozói kapják meg, akik saját maguk fedezik az ajándékok megvásárlását. Ha nagyobb értékű dologról van szó, csapatokba szerveződve, az anyagiakat szétosztva szerzik be a tárgyakat. Ennek a módszernek köszönhetően a kicsik, illetve a nagyobbak is – értéktől függetlenül – azt kapják, amire igazán vágynak. Idén 52 gyermeket választottak ki a Vöröskereszt munkatársai. Viszont nemcsak nekik, hanem a girincsi gyermekotthon 136 kis lakójának, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek számára alapított, Miskolci Éltes Mátyás Általános Iskolának is jelentős értékű tárgyi adományokat, fejlesztőjátékokat juttattak el.

Támogató hozzáállás

A koronavírus-járvány miatt a személyes találkozóra és az ünnepélyes átadó megszervezésére nem volt lehetőségük, így a Jabil néhány munkatársa, a Vöröskereszt közreműködésével házhoz szállította az ajándékokat. Továbbá az ünnepségre elkülönített összeget tartós élelmiszerekre, tisztítószerekre fordították, és ezekkel a csomagokkal is kedveskedtek a családoknak. Ebben az évben több mint kétszáz Jabil-munkatárs adakozott saját jövedelméből, beleértve a magasabb beosztású mérnököket és fizikai dolgozókat egyaránt. A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. vezetősége büszke dolgozóira és arra, hogy vállalatuk együttműködésre épülő, támogató vállalati kultúrája ilyen mélyen áthatja a munkatársak gondolkodását és hozzáállását.

(A borítóképen: Idén házhoz vitték az ajándékot a Vöröskereszt és a Jabil munkatársai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában