Adventi időszak

2020.12.08. 14:30

Online gyertyagyújtás és gyűjtés

Rendhagyó ünnepvárással lepte meg a település lakosságát az önkormányzat.

Horváth Imre

A járványhelyzet miatt rendhagyó módon ünneplik meg az adventi ünnepkört Boldván, igyekezve a közösségépítő oldalát is megtartani a dolognak, és közben egy kis jótékonyságra is alkalmat kerítve.

Az idén sem marad, maradt el az adventi gyertyagyújtás, de ezt rendhagyó módon a település közösségi oldalán tekinthetik meg vasárnap délutánonként az érdeklődők a településen. Ugyanakkor az önkormányzat azt kérte a boldvaiaktól, hogy otthonaikban is csatlakozzanak a közös, online gyertyagyújtáshoz. Azt is kérték, hogy az otthoni adventi koszorúról minél többen küldjenek fotót e-mailben, hogy a képekből a következő vasárnapi gyertyagyújtáskor, illetve a Boldvai Hírmondó januári számában egy fotómontázst jelentethessenek meg, megörökítve az utókor számára is, hogyan várták a közelgő ünnepet.

A felhívás nagyon sikeres lett, és sokan küldtek fotót, videót, amelyből az első összeállítás már fel is került az önkormányzat közösségi oldalára. Mivel sokaknak az ünnepkör az adakozást is jelenti, így az önkormányzat ezzel kapcsolatban is felhívást tett közzé.

„Az adventi időszak különösen az adakozás, a segítségnyújtás ideje. Jó olvasni a sok segíteni akaró ember kezdeményezését, felajánlását. Amint ezt már kértük, aki tud, csatlakozzon hozzájuk, hozzánk! Advent 2. vasárnapján segítettünk adományainkkal Herczeg Zoltán kollégánk családját, advent 3. vasárnapján pedig Zsombor gyógyulását! Felajánlásaikat a jászolban elhelyezett dobozba tehetik bele” – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában