Együttműködési megállapodás

2020.12.13. 15:00

Megerősítették az együttműködést

A BOKIK közvetít a gazdasági élet szereplői és az államigazgatás között.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

A korábbi – 2012-ben kötött – megállapodás felülvizsgálata után új együttműködési megállapodást írt alá dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és Bihall Tamás, a BOKIK elnöke pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Kereskedelmi és Iparkamara nevében.

A két szervezet elkötelezett a megye gazdaságának fejlesztése, valamint ezzel összefüggésben a gazdasági élet élénkítése, a munkahelyek védelme, az üzleti élet biztonsága, a piaci magatartás tisztessége, a gazdálkodókra vonatkozó jogszabályok betartása, továbbá a gazdálkodók tájékoztatása iránt – hangzott el az eseményen. Az együttműködési megállapodás célja, hogy a közös munka során a BOKIK és a kormányhivatal hozzájáruljon a megye gazdasági szereplőinek megerősítéséhez, a megyében székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások stabil működéséhez, fejlődésének elősegítéséhez. A felek az egymás közötti hatékony kommunikációval, napi munkakapcsolattal segítik a gazdasági, jogi információk eljuttatását a vállalkozásokhoz, hozzájárulva ezzel a kormány gazdasággal kapcsolatos döntéseinek maradéktalan végrehajtásához – tartalmazza a megállapodás.

Egységesen

A felek elsődlegesnek tartják az egységes jogalkalmazást és joggyakorlatot, ezért mindent megtesznek ennek érvényre juttatása érdekében. Az együttműködés során a BOKIK közvetít a gazdasági élet szereplői és az államigazgatás között, a hatékony párbeszéd elősegítése révén törekszik az egységes jogértelmezés és jogalkalmazás megteremtésére. A felek megállapodnak abban, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást az elsősorban gazdasági tárgyú jogszabályok megjelenéséről, illetve azok módosításáról.

A BOKIK tájékoztatja a kormányhivatalt a gazdasági tárgyú, társadalmi egyeztetés alatt álló jogszabálytervezetekkel kapcsolatos álláspontjáról – rögzíti többek között a megállapodás.

(A borítóképen: Dr. Alakszai Zoltán és Bihall Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában