Rendőrkézen

2020.12.04. 16:00

Közösen fülelték le a bűnözőt

A polgárőrök a rend­őrökkel közösen fogtak el egy betörőt Tiszalúcon.

Forrás: ÉM

Még egy hét sem telt el azóta, hogy a Tiszalúci Polgárőr Egyesület egy terepjáró gépjárművet és egy drónt vehetett át az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Túrós Andrástól a településen végzett polgárőrmunka hatékonyságának növelése érdekében. A terepjáró máris kézzelfogható eredményt hozott, mivel azzal jutottak el egy betörés helyszínére a polgárőrök, és fogták el az elkövetőt.

Működött a riadólánc

Kedden az esti órákban a szolgálatot teljesítő három polgárőr, akiknek egyike egyébként a helyi körzeti megbízott rendőr volt, a nagyközségben történt betörésről kaptak információt.

A polgárőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol a helyszín biztosítását követően értesítették a szolgálatban lévő körzeti megbízottat. A kiérkező rendőrökkel közös akcióban az észleléstől számított egy órán belül sikerült az elkövető kilétét és az eltulajdonított vagyontárgyak hollétét felderíteni. A kiváló együttműködésnek köszönhetően a gyanúsított előállítása is megtörtént.

Csordás László alpolgármester elmondta, hogy példaértékű volt az akció, és különösen az együttműködés a helyi civil szervezet, valamint a rendőrség között, amelynek erősítése a jövőben is kiemelt célja az önkormányzatnak. A múlt héten történt személyautó- és drónátadás alkalmával Siri Norbert polgármester úgy nyilatkozott, hogy fontosnak tartja, hogy a Tiszalúcon élők minél nagyobb biztonságban érezzék magukat. Az önkormányzat vezetője a település közbiztonsági törekvéseinek megvalósulása érdekében egy közbiztonsági koordinátort is megbízott, aki polgárőrként éppen a példaértékű akció egyik részvevője volt.

(A borítóképen: Működött a rendőr-polgárőr együttműködés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában