szilveszter

2020.12.31. 13:00

Konfetti, duda, trombita

Milyen kellékeket szerezhetünk be az óév búcsúztatásához?

Kiss Daniel

Fotó: Ádám János

Itt van már az év utolsó napja, ennek pedig a múlt évektől eltérően most másképpen lehet megadni a módját. A tíz főnél nagyobb gyülekezések bár elmaradnak, de az érvényben lévő szabályok betartása mellett idén is el lehet búcsúztatni az óévet.

Újévi partikellékek

Miskolc belvárosában néztünk szét. Az utcai árusoknál rengeteg tartozék kapható, minden a fény, a ragyogás és az élénk színek köré épül.

A karácsonyfákat és díszeiket árusító standok helyét elfoglalták az újévi partikellékek. Kapható még LED-es fényfüzér, különböző formájú és méretű világító dísz, de már többségében a mulatsághoz kapcsolódó műanyagból készült tárgyakkal lehet találkozni a kínálatban. Néhány száz forintért beszerezhető nagyobb csomagokban is szerpentin, konfetti. A zsibongásra is helyezhető a hangsúly különböző színes sípokkal, dudákkal, trombitákkal, nagyot pukkanó konfettikilövőkkel, konfettiágyúkkal.

Kaphatók még egyéb kellékek a bulikhoz: fémes csillogású – akár betűket formáló lufik, különböző alakú műanyag szemüvegkeretek, világító fülek, rikító színű parókák és maszkok – persze a farsangi, teljes arcot eltakaró fajtából. Bár egyenként nem túl nagy összegeket jelentenek ezek a kellékek, de egy nagyobb bevásárlás öt-tízezer forintba is kerülhet.

A piacokon is kaphatók az ünnephez szükséges kellékek. Itt már a meghittebb ünnepi hangulathoz szükséges tartozékok vannak többségben. Pár száz forinttól lehet venni kis játékokat a gyerekeknek, világító díszeket, gyertyákat, mécseseket is. Elérhető persze a hagyományos ünnepi ital, a pezsgő is, és a kicsik számára is biztonságos gyerekpezsgő, ha őket is be szeretnék vonni az év végi koccintásba. A 2020-as év búcsúztatásához szükséges rágcsálnivalók, sütemények, üdítők még az élelmiszerüzleteken kívül itt is megvásárolhatók.

(A borítóképen: Sokféle évbúcsúztató kellékből válogathatunk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában