Bevásárlás

2020.12.31. 15:00

Készültek a csütörtöki rohamra

Szilveszter előtt jellemzően megnő a vásárlási kedv, ami alól a mostani ünnep sem kivétel.

Detzky Anna

20201228 Miskolc Karácsony után a virsli és a pezsgő a sláger a boltok polcain. Fotó: Kozma István KI Észak Magyarország

Fotó: Kozma István

Az idei év vége csendesebben alakul, mint az eddigiek. A legtöbben szűk családi körben ünnepelnek. Helyet kap a közös játék, a televíziózás, a koccintás és a finom szilveszteri vacsora. Annak ellenére, hogy úgy tűnik, a járványhelyzet miatt most a négy fal közé szorulunk, nagy bevásárlásra azért szükség van. Egy ismert magyar élelmiszerüzlet-lánc egyik boltvezetőjét kérdeztük, hogyan látja az év utolsó napjaiban a forgalmat a korábbi időszak vonatkozásában.

Virsli és gyümölcs

– Hétfőn még kevesebben gondoltak a szilveszterre, de kedden már egészen sokan jöttek hozzánk bevásárolni, úgyhogy az eddigi évekhez hasonlóan most is megugrott a forgalmunk – fejtette ki Tóthné Dobi Hilda boltvezető. – Ilyenkor a virsli és más húsfélék nagyon keresettek, különösen a sertés, a bőrös malac. Természetesen a lencse is kelendő. Édességvásárlás most nem jellemző, valószínűleg karácsonykor elteltek vele az emberek. Viszont déligyümölcsöket, a mandarint, a narancsot és a banánt kifejezetten előnyben részesítik.

Az alkoholt kifejezetten szilveszter előtt szerzik be az emberek. Viszont egy-egy kreatív ötlet pozitívan befolyásolhatja a vásárlási kedvet.

– Egyelőre az élelmiszerre összpontosítanak vásárlóink, a szeszes italok inkább csak közvetlenül szilveszter előtt válnak majd nagyon népszerűvé. Most még a pezsgőt sem igazán viszik. Elébe mentünk ennek, mert rendhagyó módon díszítettünk fel a boltunkban egy karácsonyfát, ami már a szilveszterre emlékezteti az embereket.

Pezsgő a fa alatt

– Nem édességet vagy ajándékot helyeztünk el a környékén, hanem pezsgővel raktuk meg. A fa ötméteres körzetében csak ital található, minden mennyiségben. Bárki megtalálja itt a kedvére valót, kölyökpezsgőt is árulunk azoknak, akik nem szeretnének alkoholt fogyasztani – sorolta a boltvezető.

A járványügyi intézkedéseket betartására a két ünnep között is odafigyelnek. A nyitvatartás pedig hasonlóképpen alakul, mint más munka- és ünnepnapokon. A legtöbb üzlet még december 31-én is nyitva tart kora délutánig.

Olcsóbb a hús

– Kihelyeztünk a bejárathoz kézfertőtlenítőt, és az ajtón csak maszkban lehet belépni a boltba. Azokat a vásárlóinkat pedig megszólítjuk, akik nem, vagy helytelenül viselik az arcmaszkot. Például az orrukat nem takarja el. A nehézségek ellenére alapvetően előnyösen alakult az idei év, és bízom benne, hogy 2021 is legalább ilyen remek lesz. Az áraink nem igazán emelkedtek, sőt a húsáruk kissé olcsóbbak lettek – emelte ki Tóthné Dobi Hilda.

(A borítóképen: Az egyik legfontosabb kellék, a virsli)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában