hulladékmentesítés

2020.12.03. 12:00

Hulladékmentesítési akció az ANPI területén

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság megkezdte a vagyonkezelésében álló területeken az elhagyott hulladékok összegyűjtését, illetve az illegális hulladéklerakók felszámolását.

Forrás: ANPI

Az országos hulladékmentesítési akció az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásában, kormányzati támogatással, a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt keretében 2020-2022 között négy ütemben valósul meg.

Az első ütemben a hazai nemzeti park igazgatóságok előzetes felmérése alapján országosan összesen 155 védett természeti területen található helyszínről, mintegy 8200 köbméter illegálisan lerakott hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését tervezik elvégezni az év végéig.

Fotó: ANPI
Fotó: ANPI

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Zempléni Tájegységében a Bodrog folyó partján ez idáig közel 8500 fm partszakaszt tisztított meg. A szelektíven összegyűjtött hulladék 3485 darab, átlagosan 135 l térfogatú szemeteszsákot töltött meg.

Fotó: ANPI
Fotó: ANPI

Az Aggteleki Tájegységben, Aggtelek község külterületén, a Világörökség részét képező Baradla-Domica-barlangrendszer felszíni vízgyűjtő területén – amely egyben a nemzetközi jelentőségű Ramsari vizes élőhely is – eltávolították az illegális lerakón felnőtt cserjét és gazt, és a hulladék elszállítását előkészítették. A munkálatok december elején kezdődtek el, így várhatóan december közepéig megtörténik a teljes hulladékmentesítés. Előzetes becslések alapján a várható hulladékmennyiség 40 köbméter.

-ANPI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában