felújítás

2020.12.15. 18:30

Gőzerővel halad az új hivatal kialakítása

Közigazgatási központosítás lesz Ózdon, tavasztól működhet az új járási hivatal.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Megkezdődött az egykori reumakórház teljes körű felújítása, amely a jövőben közigazgatási feladatokat lát majd el. A város szívében található ingatlanba költözik ugyanis a járási hivatal, az ÁNTSZ, a társadalombiztosító, valamint a földhivatal is. Természetesen csak azután, hogy a szükséges belső átalakításokat, a külső modernizációt elvégzik, valamint a hátsó udvaron a dolgozók és az ügyfelek számára a parkolót is kialakítják.

Ez még természetesen néhány hónapot igénybe vesz, de a nagyságrendileg 1 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően sikerül új értelmet adni a település egyik meghatározó ingatlanának, a lakosság pedig valamennyi ügyintézését szinte egy helyen végezheti majd el.

Sokaknak hasznos

Ez nemcsak az ózdiaknak, hanem a járásban élő embereknek is könnyebbséget jelent majd, hiszen a Gyújtón található jövőbeni közigazgatási központtól alig néhány száz méterre található az autóbusz állomás, de a vasútállomástól is viszonylag könnyen elérhetővé válik.

A kivitelezés október közepén kezdődött el, és a tervek szerint 2021 tavaszán átadhatják a lakosság számára. Ezután egy újabb feladat következik, hiszen a fenntartóknak meg kell találni az új funkciót azoknak az épületeknek, ahonnan a közigazgatási intézmények átköltöznek az új központba.

(A borítóképen: Megtörténik a teljes körű felújítás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában