Együttműködési megállapodás

2020.12.03. 19:30

Az egyetem számára erős háló alakul ki

Dolgunk és felelősségünk van ebben a régióban.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

A Miskolci Egyetem és a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság hátrányos helyzetű csoportok integrációjának elősegítése érdekében ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Miskolci Egyetem Szenátus termében.

Az elvándorlás ellen

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora hangsúlyozta: fontos a társadalmi, gazdasági élet szereplőivel való együttműködés erősítése, ezáltal az egyetem számára erős kapcsolati háló fejlődik. „Dolgunk és felelősségünk van ebben a régióban, azért hogy itt tarthassuk a fiatalokat, megállíthassuk elvándorlásukat a régióból. Fontos, hogy Magyarország humánfejlesztő központjává váljon az intézmény, felkarolva a hátrányos helyzetű fiatalokat” – tette hozzá.

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár kifejtette: lényeges, hogy az itt tanuló fiatalokat találkoztassuk azokkal, akik rosszabb körülmények közül érkeztek, és fontos, hogy ne csak saját sorsukkal törődjenek, hanem a környezetükben is segítőleg lépjenek fel. Jól kell segíteni – hangsúlyozta. Nem apró-cseprő ügyekben, hanem olyan témákban, amelyek hosszú távon is fognak működni, és megváltoztatják a fiatalok életét.

Az ügy valójában a szegénység elleni harc, ahol a fiatalok kreativitására lehet építeni – emelte ki a helyettes államtitkár. Dr. Illésné dr. Kovács Mária, a Bölcsészettudományi Kar dékánja hozzászólásában jelezte: sokéves közös munka ölt testet ebben az együttműködési szerződésben, mely a képzési és kutatási területeket is érinti.

(A borítóképen: Langerné Victor Katalin és Horváth Zita)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában