jótékonyság

2020.12.12. 17:30

A DVTK biztonsági igazgatója is adakozik

A megyei kórház járműbeszerzéséhez járul hozzá a 4 millió forintos felajánlás.

Méhes László

Fotó: Ádám János

A biztonsági cégek vezetői nem igazán keresik a reflektorfényt, szeretnek a háttérben maradni. Egy jó cél, a megye egészségügyi ellátásának támogatása érdekében azonban mégis vállalta a nyilvánosságot a főként sport- és kulturális rendezvények biztosításával foglalkozó EUK-Holding Kft. tulajdonosa, Kecskés Csaba, akit Miskolcon a DVTK biztonsági igazgatójaként ismerhet a szurkolói közösség. Mint mondta: személyes kezdeményezéssel akarta felhívni a cégükhöz kötődő kis- és középvállalkozások vezetőinek figyelmét a veszélyhelyzetben az adakozás fontosságára. Ő az elmúlt héten 4 millió forintot utalt át a megyei kórházban működő Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítvány javára. A felajánlás jó időben érkezett – tudtuk meg –, mert éppen ebben az időben tervezte a kórház betegszállító jármű vásárlását, így egy másik adományozótól érkezett pénzzel együtt két jármű beszerzésére nyílik lehetőségük.

Nem egyszeri

– Miskolcon élek, és a munkám egy része is ideköt. Tartozom annyival a városnak és a megyének, hogy támogassam a helyi egészségügyi ellátást és a járványhelyzetben nehéz helyzetben lévő kórházat. Örülök, hogy kisvállalkozóként eljutottam arra a szintre, hogy ezt megtehetem – fogalmazott a cégvezető. – A mostani volt az első alkalom, és bevallom, szerepet játszott benne, hogy nemrégiben két közeli barátom is a Covid áldozata lett. Felajánlásom nem egyszeri, úgy tervezem, hogy a következő évtől kétszer, tavasszal és ősszel is megteszem ezt. Jövőre, bízom benne, hogy a Gyermekegészségügyi Központ támogatását is megvalósíthatom – árulta el.

Az, hogy a vagyonvédelemre és a rendezvénybiztosításra szakosodott vállalkozás a veszélyhelyzet idején pénzadományt tudott felajánlani, nem azt jelenti, hogy ne érezték volna meg a járványidőszakot. Sok munkájuk szünetel vagy szűnt meg az elmúlt hónapokban, a cég árbevétele pedig 30 százalékkal csökkent. Közel 200 embernek adnak munkát, 90 százalékukat – átcsoportosítással vagy rövidített munkaidőben – sikerült megtartaniuk a pandémia idején is.

– Jövő márciusban remélhetőleg véget ér a járvány, és újra megtartják azokat a sport- és kulturális rendezvényeket, amik idén elmaradtak – fogalmazta meg várakozásait Kecskés Csaba. – Tovább dolgozhatunk a diósgyőri és mezőkövesdi futballklubok mellett a válogatott mérkőzésein a Puskás Arénában. Lehetőséget kapunk az Európa-bajnokság biztosításában, a koncertek és kulturális fesztiválok lebonyolításában, és folytatni tudjuk, amit 2019-ben abbahagytunk. Az idei évet pedig igyekszünk kitörölni az emlékezetünkből.

(A borítóképen: Kecskés Csaba: jövőre szeretném a Gyermekegészségügyi Központot is támogatni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában