koronavírus

2020.11.07. 09:00

Újra fogad betegeket a kórház

A járványkórház kapacitásai bővülnek, a gyógyultak távozásával folyamatosan szabadulnak föl helyek az új betegeknek.

20200319 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Járványügyi ellátóközponttá alakítják át a Semmelweis Tagkórház fekvőbeteg-ellátásának területét.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei központi kórház honlapján közzétett friss közleményében arról tájékoztat, hogy a járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházban található intenzív osztály bővítése jó ütemben halad, a 40 ágyról 60 ágyra történő fejlesztést november 7-e és 15-e között, lépcsőzetesen hajtják végre a koronavírusban szenvedő súlyos betegek ellátására.

A járványügyi ellátás céljából elkülönített 850 ágy kihasználtsága jelentősen csökkent, így immáron 24 órája mind a Semmelweis Tagkórház, mind a Szent Ferenc Tagkórház fogad betegeket. A páciensek ellátásához szükséges személyi feltételek és az infrastruktúra biztosított.

Együttműködésben

A munkát továbbra is a régióban járványügyi ellátásra kijelölt kórházakkal összehangoltan végzik. Bíznak a további együttműködésben, és törekszenek arra, hogy az ellátással kapcsolatos információkat folyamatosan megosszák az emberekkel, ezért azt kérik, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak, és a kórház holnapját kövessék nyomon – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában