beruházás

2020.11.06. 11:00

Új zeneiskola épül Mezőkövesden

Nagy jelentőségű beruházás küszöbén áll a város.

Forrás: MÚ

Egy teljesen új építésű, impozáns, modern épületben tanulhatnak majd zenét, képző- és iparművészetet, táncot Mezőkövesd és a járás családjainak iskolás gyermekei. A művészeti komplexum létrehozásával Mezőkövesd több évtizedes álma válik valóra.

A zeneiskola épületének állapota, melyben az oktatás jelenleg is zajlik, az elmúlt években egyre inkább romlott, így égetően szükségessé vált, hogy ez a nagy múltú intézmény méltó helyre költözhessen. A magyar kormány október 27-ei határozata alapján fordulat áll be a zeneiskola életében: elindulhat a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola beruházásának előkészítése.

Régi álom válik valóra

– Egy év előkészület és az engedélyes tervek elkészítése után fordultunk a magyar kormányhoz. Október 28-án jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy – nagy örömünkre – a kormány támogatásra méltónak találta a tervünket. Következő lépésként január 31-ig kell lebonyolítanunk a feltételes közbeszerzést, majd a kormány elé terjesztjük a végleges támogatási igényünket. Nagyon régi álmunk válik valóra, köszönjük, hogy a kormány ezt külön támogatja, és itt kell megköszönnünk Tállai András miniszterhelyettesnek, országgyűlési képviselőnknek a közreműködő és nélkülözhetetlen segítségét. Ez egy nem mindennapi, országos szinten is egyedülálló projekt lesz – hangsúlyozta dr. Fekete Zoltán polgármester. Mezőkövesden több mint 55 éve zajlik zeneoktatás, amely később a képzőművészeti oktatással, majd pedig a táncoktatással egészült ki. A zeneiskolának 55 év alatt még nem volt méltó épülete. Az új, zene-, képző- és iparművészeti és táncoktatást végző oktatási intézmény a Széchenyi u. 10. szám alatt található 8000 négyzetméteres telken épül majd fel.

– A kultúráját büszkén valló és híven ápoló mezőkövesdiek megérdemlik, hogy a zene, a tánc és képzőművészet alapjait a lehető legjobb körülmények között sajátíthassák el. Ez megilleti a lelkiismeretesen dolgozó pedagógusokat és a „szárnyaik alatt” tanuló diákokat egyaránt. Az új művészetoktatási komplexum megépítése évtizedes problémát old meg, hiszen a térség tehetségeinek gondozása végre méltó helyen fog zajlani. Ez egy 2800 négyzetméter alapterületű épületkomplexum lesz, mely járási szinten 250 diák számára ad majd lehetőséget, hogy megismerje, megszeresse a zenét, a képzőművészetet, a táncot, mindezt modern, kulturált, európai szintű körülmények között” – mondta Tállai András országgyűlési képviselő.

A főként délutáni elfoglaltságot nyújtó foglalkozásokat az új beruházásnak köszönhetően a közeljövőben már egy modern, impozáns környezetben tarthatják majd meg a gyerekeknek. Külön-külön épületrészben folyhat majd a zeneoktatás, a táncoktatás és a képző- és iparművészet tanítása, illetve lesz egy koncerteknek, rendezvényeknek helyet adó épületrész is.

(A borítóképen: Az új iskola látványterve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában