koronavírus

2020.11.02. 14:00

Nem megy át távoktatásba hétfőtől a Miskolci Egyetem

A rendkívüli őszi szünetben fertőtlenítették az intézmény épületeit, a nappalisok jelenléti oktatásban folytatják.

Hegyi Erika

Fotó: Vajda János

Hagyományos módon folytatódik a nappali tagozatos hallgatók számára az oktatás hétfőtől a Miskolci Egyetemen. Erről a hétvégén Horváth Zita, az felsőoktatási intézmény vezetője rektori utasításban értesítette a diákokat és az oktatókat.

Ebből kiderül: az őszi szünet ideje alatt az egyetem tantermeit és egyéb helyiségeit fertőtlenítették, mindent megtettek az egyetemi polgárok biztonságáért. A 60. életévüket betöltött, valamint egészségügyi állapotukra tekintettel fokozottan veszélyeztetett oktatók, kutatók részére dékáni, illetve igazgatói engedéllyel a távoktatás engedélyezett. A nem oktató, kutató munkavállalók esetében egy előző rektori utasítás szabályai alapján kell eljárni.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a szervezeti egységek vezetői kötelesek megtenni minden intézkedést és megadni minden tájékoztatást a munkavállalók részére. A munkavégzést lehetőség szerint úgy kell megszervezni, hogy irodánként csak egy munkavállaló tartózkodjon a zárt térben. Ennek érdekében a munkairányítók jogosultak elrendelni a távmunka végzését, vagy a dolgozók munkarendjét úgy megszervezni, hogy váltott munkarendben a személyes jelenlét és a távmunka végzésének együttes lehetőségével lássák el feladatukat az egyetemi munkavállalók.

A felsőoktatási intézmény épületeit, rendezvényeit, tan­óráit csak kizárólag egészséges, koronavírus-megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja, szól a rektori utasítás.

Miért nem online?

Nem mindenki elégedett a döntéssel, a közösségi oldalon többen is felvetik, hogy az egyetem hallgatói önkormányzata felmérést készített, aminek eredménye alapján a hallgatók többsége (több mint 76 százaléka) távoktatásban folytatta volna a tanulást. A Miskolci Egyetem válaszában azt írta, a felmérés eredményét a HÖK egyeztette az egyetemi vezetéssel.

Az intézmény vezetője támogatta a hallgatók véleményét, de a döntés kormányzati kompetencia az operatív törzs javaslatára.

(A borítóképen: Vége a rendkívüli egyetemi szünetnek Miskolcon – mától hagyományos rendben folytatódik az oktatás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában