fejlesztés

2020.11.03. 17:00

Megújulhatott végre a polgármesteri hivatal

Kormányzati és uniós forrásból szépült meg a polgármesteri hivatal Debrétén.

Fotó: Olvasónktól

A Magyar falu program keretében, uniós és kormányzati forrás segítségével fejleszthetett Debréte önkormányzata. A kistelepülésen a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítését végezhették el, amelyet a közelmúltban adtak át ünnepélyes keretek között. Az átadáson jelen volt Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is, aki örömének adott hangot, hogy a támogatás az olyan kistelepülésekre is eljut, mint Debréte.

Mint Csigó Tibor polgármestertől megtudtuk, a felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, valamint megtörténhetett az épület homlokzati, illetve padlásszigetelése is. A belső felújítás még ugyan várat magára, azonban igyekeznek ehhez is megteremteni a szükséges forrást.

Fejlesztenének

– Ötven éve nem tudtunk komolyabban hozzányúlni ehhez az épülethez. Hálásak vagyunk, hogy van ilyen és ehhez hasonló pályázati lehetőség, mert másként nem tudnánk előre lépni.

Az épület állagát is szeretnénk megőrizni, de fejlesztési elképzeléseink is vannak. A korábbi tanterem egy részéből vendégszobákat szeretnénk kialakítani, ami nagyban hozzájárulna a fenntartási költségekhez. Ugyanis ezen a gyönyörű környéken lenne igény szálláshelyekre – tette hozzá Csigó Tibor.

(A borítóképen: Átadták a hivatal megújult épületét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában