kerékpárút

2020.11.29. 18:00

Megújul a nyomvonal

Fejlesztik a kerékpárutat Borsodnádasd és Járdánháza között, ami a sportturizmuson is lendíthet a jövőben.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Tovább folytatódik a kerékpárutak fejlesztése Ózd környékén. Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője jelentette be, hogy a Magyar falu programon belül lehetőség nyílik a Borsodnádasdtól Járdánházáig tartó szakasz rekonstrukciójára. A kivitelezés a 2021-es évben várható, amelyre hatvanmillió forintot fordíthatnak majd a következő esztendőben.

Nagy egységben

– Ebből a szempontból valamivel nagyobb egységben kell gondolkodni – tette hozzá dr. Bárdosné Dudás Viktória projektmenedzser. – Néhány hónapja készült el a Dubicsány–Putnok kerékpárút, amivel párhuzamosan Ózd belterületén is zajlott az építkezés. Most megjött az értesítés arról, hogy a meglévő aszfaltcsíkot Borsodnádasd és Járdánháza között is felújíthatjuk. Bízom benne, hogy idővel ezek a szakaszok teljes egészében összekapcsolódnak, ami jelentős mértékben segíteni fogja a térségben a kerékpáros közlekedést. A cél egyértelműen ez.

Dr. Bárdosné Dudás Viktória az érintett résszel kapcsolatban kiemelte: a támogatást megítélték, most jön az előkészítés. A műszaki tartalommal kapcsolatban szigorúan meghatározták, hogy mire nyílik majd lehetőség. A meglévő nyomvonalon a töredezett aszfalt, valamint a padka javítása és a hat-hét kilométeres szakaszon több műtárgy kiépítése, elhelyezése várható. Borsodnádasd felől indulva Járdánháza arlói végéig tart majd fejlesztés, de abban bíznak, hogy a következő felhíváson továbbhaladhatnak az évtizedek óta használatban lévő nyomvonalon.

– Több szempontból is hasznos a kerékpárút fejlesztése – mondta érdeklődésünkre a borsodnádasdi városházán Kormos Krisztián, a település polgármestere. – A lakosság elfogadta, használja ezt a közlekedési formát, mi sem bizonyítja jobban, hogy a közelmúltban egy új szakasz építésével Mocsolyástelepet is be tudtuk kötni ebbe a régebbi útba. Másfelől korábban is elmondtam, hogy komoly lehetőséget látunk a sportturizmusban. Most pedig az a tendencia érzékelhető, hogy egyre több ehhez hasonló beruházást hajtanak végre a környéken. Így pedig akár Nádasd nevezetességei is jól megközelíthetőek lesznek, valamint a Gyepes völgye és az Arlói-tó, ami ezen a vidéken az idegenforgalmat is fellendítheti a jövőben. A turisztikai látogatóközpont építését elkezdtük Borsodnádasdon, ami ugyancsak elérhető lesz két keréken. Minden pályázatot igyekszünk megragadni, a sikeres elbírálást ebben a témában is nagy örömmel fogadtuk.

(A borítóképen: Rendbe teszik a kerékpárutat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában