évtizedes álom

2020.11.11. 17:30

Már jövőre kezdődhet a 26-os elkerülő építése

2021 nyaráig kötnék meg a kivitelezői szerződést, majd hat hónapon belül indulhat a munka.

Horváth Imre

Forrás: Bujdos Tibor

Ahogy beszámoltunk már róla, a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent október elején a pályázati felhívás a 260. számú út Sajószentpéter–Berente elkerülő szakaszainak kivitelezéséhez. Így végre kézzelfogható közelségbe került az évtizedes álom, vagyis az elkerülő megépülte, amely mentesíti majd az átmenő forgalomtól Sajószentpétert és Berentét.

Összetett munka

Arról, hogy ez mennyire kézzelfogható, vagyis a konkrét kivitelezés mikor indulhat el, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t kérdeztük.

A kérdéses projekt keretében új nyomvonalon megépül a 260. számú Sajószentpéter–Berente elkerülő út a 26. főút és a 2606. jelzésű összekötő út között. Megtörténik a 2606. összekötő út nyomvonal-korrekciója és burkolatmegerősítése is a 26. számú főút és a 260. számú elkerülő út között.

„A kivitelező kiválasztására irányuló feltételes közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása idén október 2-án jelent meg. Sikeres és eredményes eljárás után társaságunk várhatóan 2021 nyaráig köthet szerződést a nyertes kivitelezővel. A kivitelezés a munkálatok elvégzéséhez szükséges forrás biztosítása után indulhat el, amelyre a szerződéskötést követő 6 hónapon belül van lehetőség” – fogalmazott a NIF Zrt.

„A beruházáshoz a kiviteli tervek, illetve építési engedélyek rendelkezésre állnak. A régészeti feltárások már korábban megtörténtek a szakasz nyomvonalán a megszerzett területeken. A későbbiekben kivitelezés közbeni régészeti megfigyelés lesz” – tudatták az Északkal.

Ez tehát azt jelenti, hogy ha minden jól alakul, akkor akár már 2021 végén elindulhat a munka, de 2022-ben szinte biztosan. A 260. számú elkerülő út több mint 10,6 kilométer hosszan épülhet meg, hat híd és két körforgalmi csomópont közbeiktatásával. Míg a 2606. jelzésű összekötő út több mint 1,7 kilométer hossz­an, két körforgalmi csomóponttal és egy vasúti pálya feletti híddal.

(A borítóképen: Haladnak a munkálatok)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában