korszerűsítés

2020.11.18. 19:30

LED-es közvilágítást terveznek Ózdra

A várost lefedő projekt előkészítése nagyjából egy évet vehet majd igénybe.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

A közvilágítási hálózat korszerűsítésén, modernizálásán dolgoznak Ózdon. Az egyeztetés már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és úgy tűnik: a kivitelezéshez szükséges források lehetőségét is megtalálhatja az önkormányzat. Mostanra körvonalazódik a fejlesztés, már a közbeszerző kiválasztása előtt állnak.

Hatékonyabb, olcsóbb

– Hosszú, minimum egy évet felölelő folyamat amíg a tényleges munka elkezdődhet – tette hozzá Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – Ugyanakkor ezen a területen rendkívül fontos, hogy fejlesszünk. Egyrészt szeretnénk haladni a korral, másfelől ezek a lámpatestek energiatakarékosak, ami az önkormányzat számára anyagi megtakarítást is jelenthet a jövőben. Nem egyes utcákról, városrészekről beszélünk, a beruházást Ózd közigazgatási területén teljes egészében szeretnénk végrehajtani.

Janiczak Dávid kiemelte: A LED-es lámpatesteken kívül a tervezés során külön figyelmet szentelnek a veszélyes gyalogos-átkelőhelyek nagyobb mértékű megvilágítására, mégpedig azért, hogy a városon belüli közlekedést a jelenleginél biztonságosabbá tegyék. A tervek szerint a rendszert úgy alakítják majd ki, hogy ezeket a csomópontokat a közvilágítás szempontjából időről időre bővíteni lehessen.

(A borítóképen: Korszerűsítik a közvilágítást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában