Edelény

2020.11.06. 08:30

Kamerát szerelnek fel a temetőbe

Hiába tették rendbe mindenszentekre a sírkertet, szemetelés és lopás is történt utána.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. mindenszentek és halottak napja előtt igyekezett kiemelt gondot fordítani a kezelésükben lévő edelényi „régi” katolikus temető rendbetételére. Eltüntették a falakról a graffitiket, zúzottköves járdát csináltak a fal mellé, zúzottkövezték a főbejárattal szemben lévő utat, az urnafal előtti területet és a megváltatlan sírhelyeket igyekeztek rendbe tenni. Emellett a Fenyősor úton a könnyebb parkolás érdekében javították az útpadkát.

Közös érdek

Hiába azonban a közszolgáltató igyekezete, ha vannak olyanok, akik szemétlerakónak tekintik a temetői tárolókat. Ezzel kapcsolatban a cég a közösségi oldalán számolt be a bosszantó fejleményekről.

„Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, hogy halottak napja előtt pár nappal ellopták a szeméttároló egyik oldalának a falát, a szombati napon pedig háztartási hulladékot vittek – már sokadjára – a tárolóba, és valaki, nem először, végezte nagydolgát a fal mellé. Sajnos ezekről is muszáj szót ejteni az elvégzett munka mellett, mert közös érdek, hogy ez is változzon” – írták.

Hozzátették: az ilyen esetek ellen egyelőre annyit tudnak tenni, hogy kamerát szereltetnek fel hamarosan, mintegy háromszázezer forint értékben. Ez belátja majd a temető nagy részét, de azt kérik a lakosoktól is, hogy aki rendbontást tapasztal, az jelezze azt vagy a cég, vagy a közterület-felügyelők felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában