Miskolc

2020.11.14. 13:00

Huszonöt milliárd is kevés a baloldalnak

Fotó: Ádám János

Újabb kormányzati elvonásokat emlegetett sajtótájékoztatóján Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő és Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője. Mint mondták: jövő héten szavaz az országgyűlés a közművezetékeket terhelő adók emeléséről szóló törvénymódosításról. A víziközmű-szolgáltatók által az államnak fizetendő adó emelése révén 300-350 millió forint éves pluszkiadása származik a Miskolci Vízmű Kft.-nek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a tavaly is veszteséges tagvállalat ezt a terhet nem képes kigazdálkodni, így a Miskolc Holding Zrt.-nek, illetve a város önkormányzatának más területekről kell pénzt átcsoportosítania, vetítették előre a baloldali politikusok. Emlékeztettek: jövő évtől megszűnik a helyi közösségi közlekedés állami támogatása.

Beismerő vallomás 2.0

A Fidesz–KDNP-frakció a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva az Északnak hangsúlyozta: a miskolci baloldal második alkalommal tesz beismerő vallomást a kormány intézkedéseire hivatkozva. Újra kiderült, hogy a turmixkoalíció semmilyen körülmények között nem tudja vezetni a várost, mondta Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője, aki azt tanácsolta: a miskolciak adójából tartott tanácsadókat és menedzsereket el kell küldeni. Nagy Ákos hozzátette: huszonötmilliárd forint érkezett az elmúlt egy évben a kormánytól a helyi országgyűlési és önkormányzati képviselők kérésére és támogatásával a miskolci munkahelyek bővítésére és megvédésére Miskolcra. A Fidesz-frakció vezetője végül azt a kérdést tette fel: a miskolci baloldal mennyit hozott?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában