„Látni és látszani 2020”

2020.11.06. 18:30

Érkezik a Light Friday: a láthatóság a lényeg

A rendőrség ingyen kínálja pénteken a láthatóságot javító eszközöket Miskolcon.

Budapest 20200418 Kerékpár szabadidő fényvisszaverő foto:Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: MW

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 19. és december 6. között rendezi meg „Látni és látszani 2020” kampányát, amellyel szeretné felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítsék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra. Az őszi téli átállással kapcsolatos felkészülés időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, páramentesítő használata, illetve a jégkaparó, a jégoldó spray beszerzése.

A kampány idején november hatodika, péntek a Light Friday napja. Ennek során már második alkalommal oszt a rendőrség ezen a módon a láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket.

A készlet erejéig többféle felszerelés kapható a kijelölt átvevőpontokon óriási, egészen pontosan 100 százalékos kedvezménnyel! Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy egy köszönet az ára. Az akcióban 18 megye és a főváros vesz részt.

Eszközöket osztogatnak

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolcon jelöltek ki helyszínt a Light Friday számára, pénteken 14 és 17 óra között a Kiss Tábornok utca 55. alatt található OMV-benzinkúton kaphatják meg az érdeklődők az ingyenes eszközöket, például fényvisszaverő mellényt, fényvisszaverő karpántot és kerékpáros-­villogókat.

(A borítóképen: Fényvisszaverőkkel felszerelt kerékpár és kerékpáros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában