verseny

2020.11.23. 08:00

Aranyesőben a mazsorettek

Hét arany és egy ezüst minősítést osztott ki a zsűri a tehetséges versenyzőknek.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Hatalmas sikert értek el a Miskolci Mazsorett Együttes versenyzői a november 14-én megrendezett Nyílt Online Majorette Versenyen. Az országos megméretést a Magyar Majorette Szövetsége rendezte, a járvány miatt rendhagyó módon, tudtuk meg Dudás Ágnestől, az egyesület egyik csoportvezetőjétől. Az Észak-Magyarországnak elmondta, a szövetség minden évben kétszer szervez országos versenyt, tavasszal és ősszel. Az idén a tavaszit őszre halasztották a koronavírus-járvány miatt, de sajnos novemberben sem találkozhattak személyesen egymással az együttesek, hiszen a vírus még mindig veszélyt jelent az egész országban. Végül az a megoldás született, hogy minden csoport és egyéni versenyző vegye fel videóra a produkcióját, és küldje el a szövetségnek. A zsűri tagjai november 14-én a képernyő elé ültek, mindenki a saját otthonában, és reggel 8-tól este 8-ig nézték az előadásokat, majd pontozták azokat.

Nem volt taps

– A gyerekek azt mondták, így nem volt igazi a verseny, hiszen nem szurkolt a közönség, nem volt taps és lelkesítés. Az ugyan előnyt jelentett, hogy ha nem sikerült tökéletesen valamelyik produkció, akkor újra fel lehetett venni, de a lányok nem tudtak olyan lelkesen mozogni és önfeledten mosolyogni, mint amikor igazi versenyen vesznek részt – fogalmazott Ágnes.

Az országos versenyen 24 csoport 290 versenyzője 150 produkcióval nevezett.

A Miskolci Mazsorett Egyesületben 8 csoport működik, Ágnes mellett Rózsa Ildikó és Grán Orsolya csoportvezetőként, Mogyorós Zsuzsa pedig balett-tanárként edzi a lányokat. A mostani versenyre Ágnes és Ildikó mellett Borbély Bianka, Bacsó Mariann, Bertók Boglárka, Tóth Réka asszisztensek is segítették a felkészülésben a tehetséges, miskolci mazsoretteket.

A november 14-ei országos versenyen a 8 miskolci produkcióból 7 arany minősítést, 1 pedig ezüst minősítést ért el. Egyéni versenyzők: Farkas Fédra, Nagy Natália, Ágoston Mercédesz és Spisák Dorina. Mind a négyen arany minősítést kaptak.

(A borítóképen: A miskolci mazsorettek ritka szép sikert értek el)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában