megkérdezték őket

2020.11.10. 08:00

A lakosság üdvözli az Y-híd megépülését

A környéken élők elmondták véleményüket a beruházással kapcsolatban.

Az Y-híd megépítése az elkövetkező évek legjelentősebb miskolci fejlesztése – fogalmazott sajtóközleményében Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője.

Kíváncsi volt

Az alapkő letétele előtt azon fáradozott, hogy elindulhasson a beruházás, az építkezés megkezdése után pedig levélben is megkereste a környék közel 10 ezer lakóját. Ebben tájékoztatta őket a munkálatok ütemezéséről, a bontásról és a forgalomkorlátozásokról. Mivel kíváncsi volt a lakók meglátására, ezért egyúttal visszajelzést kért tőlük az építkezéssel kapcsolatos tapasztalataikról, észrevételeikről az állami beruházással kapcsolatban. „Azt gondolom, hogy egy ilyen méretű fejlesztés esetében társadalmi együttműködésre van szükség, kiemelten fontos, hogy mindenki kinyilváníthassa a véleményét” – húzta alá.

A közlemény szerint a válaszlevelekből kiderült, hogy mennyire örülnek az emberek a híd megépítésének. Soraik ugyanakkor számos megfontolandó tanácsot és javaslatot tartalmaztak. Csöbör Katalin, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője ezeket folyamatosan továbbítja az illetékeshez, rendszeresen egyeztet a szakhatóságokkal és a kivitelezőkkel.

Harminc éve vágyálom

„Harmincéves vágyunk valósul meg az Y-híd megépülésével. Azért dolgozom, hogy ez az állami fejlesztés kiszolgálja minden miskolci és a Miskolcon közlekedők igényét, az építkezés miatti nehézségek a legkevesebb kényelmetlenséget okozzák” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában