beruházás

2020.10.31. 15:30

Új helyen a Főkefe papírüzeme

Jobb munkakörülmények között dolgozhatnak a megváltozott munkaképességű emberek.

Fotó: Vajda János

Új helyre költözött a Főkefe mezőkövesdi üzeme, az új telephelyet pénteken délelőtt adták át ünnepélyesen. A mezőkövesdi és környékbeli megváltozott munkaképességű emberek számára 2007 óta biztosít munkalehetőséget az állami cég, a városban papír csomagolóanyagokat, irodai papírárukat készítenek. A mostani beruházás nyolcvanmillió forintba került.

Fél év alatt

Csizi Péter, a Főkefe Nonprofit Kft. és a cégcsoport ügyvezető igazgatója megköszönte Tállai András országgyűlési képviselőnek, hogy 2007-ben polgármesterként támogatta, hogy telephelyet találjanak a városban. Ma országszerte 140 telephelyen 9800 embert foglalkoztatnak a különböző méretű, állapotú ingatlanokban. A kövesdi már elavultnak számított, kialakítása sem volt megfelelő. Tavaly óta egy német megrendelő megbízásából dísztasakokat és díszdobozokat készítenek luxus divatmárkák számára, ezért szükségük volt egy jobb, a munkavállalók számára is komfortosabb telephelyre, s fél év alatt meg is valósították céljukat.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára megemlítette, nemrég Abaújszántón avattak új üzemet, ahol maszkokat gyártanak. Öröm, hogy új munkahelyek jönnek létre, most az elsődleges célok az egészség és a munkahelyek védelme az országban. Mint mondta, itt megváltozott munkaképességűek dolgoznak, szeptemberben a négy és fél millió munkahely közül 155 ezer volt ilyen. A megváltozott munkaképességűek körében tíz év alatt 18-ról 44 százalékra emelkedett a foglalkoztatási arány. Segély helyett munkát adnak. A papíráru termékekkel jelentős hozzáadott értéket produkálnak, a Mezőkövesden készült tasakok, dobozok egész Európában jelen vannak. Mint mondta, 2021-ben az ideinél kétmilliárd forinttal több pénzt, 45,6 milliárd forintot kapnak a többségében megváltozott munkaképességűeket alkalmazó cégek.

Csizi Péter hozzáfűzte, Mezőkövesden a 95 alkalmazott közül 94 megváltozott munkaképességű, az itt dolgozók számát jövő év elejéig 120-ra növelnék, főként csökkent munkaképességűeket keresnek.

(A borítóképen: Csizi Péter, Fülöp Attila és Tállai András bejárták az üzemet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában