gördülékeny ügyintézés

2020.10.16. 10:00

Új értelmet kap az ózdi épület

Egymilliárd forintos állami fejlesztésnek köszönhetően új közigazgatási központ létesül Ózdon.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Hosszú éveken keresztül üresen állt a város központjában az egykori reumakórház épülete. Az elmúlt időszakban azonban munkások sora jelent meg, ami azt jelzi, hogy valami készülődik. Mint kiderült: az egykoron egészségügyi központként használt házat a jövőben az államigazgatás területén hasznosítják. Egy nagyjából féléves átalakítás és felújítás után ide költözik majd a járási hivatal, kiegészülve az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ), a társadalombiztosító helyi kirendeltségeivel, valamint a földhivatallal.

Személyes kapcsolat

Erről a hírről sajtótájékoztató keretében számoltak be; Ózdon egy soha nem látott fejlesztéssel, tömbösítéssel igyekeznek az ügyintézést a jelenleginél is gördülékenyebbé tenni. A funkciónak megfelelő átalakítás, a felújítás és az épület mögötti részen parkolók építése is szerepel a projektben, amely több mint egymilliárd forintos, nagyrészt állami támogatással valósul meg.

– Az elmúlt időszakban végbement digitalizációs folyamat ellenére az emberek számára fontos, hogy az ügyeiket személyesen tudják intézni – árulta el Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője. – Nem lehet különbség aközött, hogy valaki mely városban látogat be egy járási hivatalba, pontosan ugyanolyan magas színvonalon kell kiszolgálnunk. Ezt a borsodi emberek értékelik, de az is nagyon fontos, hogy a személyes ügyintézés milyen körülmények között zajlik. Ezen a területen történik a fejlesztés, hiszen egy városközpontban, frekventált helyen lévő ingatlant veszünk birtokba jövő tavasszal.

Új típusú szolgáltatás

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a járási hivatal dolgozói jelenleg hat telephelyen várják az ügyfeleket, de külön kell ellátogatni a nyugdíjfolyósítóba, a földhivatalba és az NNK helyi kirendeltségébe is. Ez a szétaprózódás fog megszűnni akkor, amikor elkészül az egykori reumakórház átalakítása, felújítása. Riz Gábor országgyűlési képviselő kiemelte: egy olyan, az ózdiak által megszokott épület újul meg mind külső, mind belső tartalmát tekintve, amely meghatározó szerepet töltött be a város életében. Korábban mindenki reumakórházként ismerte, nagyon sok ember gyógyulását segítette. Most egy másik, új típusú szolgáltatást fog befogadni, amely a lakosság mindennapjait segíti.

– Nagy volumenű fejlesztés kezdődik, egyedül azt sajnálom, hogy én már csak vendégként fogom látni az új hivatalt – tette hozzá Zsigray Árpád, az Ózdi Járási Hivatal rövidesen nyugállományba vonuló vezetője. – Ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni a kormánynak, hiszen ez a fejlesztés hatalmas változást hoz a helyi közigazgatás életében. Emellett pedig pluszfeladatokat is, hiszen az üressé váló épületeknek új funkciót kell találni. Ezek részben állami, részben önkormányzati tulajdonú ingatlanok, bízom benne, hogy a tulajdonosok körültekintően járnak el, és jól döntenek majd ezekben a kérdésekben is.

(A borítóképen: Új funkciót kap majd a felújított épület)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában