A medve nem játék!

2020.10.19. 13:22

Tovább folytatódik a kutatás a medve után

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei és a Miskolci Önkormányzati Rendészet közösen indult járőrözésre Lyukóbányában hétfőn a déli órákban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Mintegy tucatnyian keresik azt a medvét, amely a hétvégén kezdett kóborolni a városrészben.

A nemzeti park szakreferense szerint a medve – főleg a tél közeledtével – a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni otthonába, hiszen nem a városi élet a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják a medvét, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.

Az önkormányzat rendészei a kutatással párhuzamosan sorra tájékoztatják a lakosságot a kóborló állatról és felhívják figyelmüket az óvintézkedésekre.

A helyszínen járt Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, aki mind a szakemberekkel, mind a rendészekkel folyamatosan egyeztet. Délután tovább erősödik a kutatás, akkor lovas polgárőrök is érkeznek a területre.

 

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, kérjük jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában