oktatás

2020.10.27. 08:00

Többféle ismeretet fejlesztenek tovább

A Szent István Katolikus Általános Iskola is bekerült a Digitális Diákszéf hivatalos teszt­iskolái közé.

Forrás: https://sztistvan-mkovesd.hu/

A Magyar Nemzeti Bank a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen 2020 szeptemberében elindította a Digitális Diákszéf mobilapplikációt. A nemzetközi szinten is újdonságnak számító applikáció célja az általános iskolás korosztály pénzügyi, digitalizációs és fenntarthatósági ismereteinek játékos formában történő fejlesztése, a modern technológiák lehetőségeit kihasználva.

Tudnivalók

A program első körben 45 kiválasztott oktatási intézmény – köztük a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola – tanulóira és szüleikre fókuszál, de az applikáció minden általános iskolás korosztályba tartozó diák számára elérhető lesz az alkalmazás-áruházakban. A program koordinátora Sikó-Fehérvári Csilla matematika–gazdaságismeret szakos tanárnő.

A tanulók digitális, egyedi kinézetű – például Mátyás királyt vagy az Egri várat ábrázoló – érmeket gyűjthetnek a saját Digitális Diákszéfjükben, melyek különböző Diáktallér-értékkel rendelkeznek.

A diákok ezeket a digitális érmeket pénzügyi, digitalizációs és környezetvédelmi kvízkérdések helyes megválaszolásával tudják gyűjtögetni. Az alkalmazásba regisztrált tanulók hozzáadhatják egymást a barátlistájukhoz, így a digitális érmeket egymás között cserélgethetik, aminek segítségével tematikus érmesorozatokat is összegyűjthetnek például a magyar várakról vagy a magyar királyokról.

A megszerzett érmeket pedig különféle értékes tárgyi ajándékokra válthatják majd be a tanév során meghirdetett beváltási időszakokban.

Mélyíteni a tudást

A Digitális Diákszéf program elindításával az MNB és a Pénziránytű Alapítvány célja a diákok és a családok segítése az egyre mélyebb pénzügyi, digitalizációs és fenntarthatósági tudás megszerzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában