Ifjúsági Tanács

2020.10.11. 18:00

Tenni akarnak a miskolci fiatalokért

Megalakult az Ifjúsági Tanács Előkészítő Fóruma, megtartották első ülésüket.

Apagyi Beáta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ifjúsággal foglalkozó helyi intézmények, civil és ifjúsági szervezetek képviselői, valamint az önkormányzat kijelölt tisztségviselői részvételével tartotta meg előkészítő fórumát az Ifjúsági Tanács csütörtök délután. Az esemény célja volt, hogy párbeszéd induljon a szereplők között a miskolci ifjúság helyzetével kapcsolatban. Lehetőségük adódott arra, hogy megismerkedjenek egymással a városi – ifjúsággal és ifjúságért – dolgozó szervezetek, és egyúttal bemutatkozási lehetőséget kínáltak a szervezeteknek Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata felé. A továbbiakban közös célokat fogalmaztak meg, melyek a város és a szervezetek együttműködésével valósulhatnak meg a jövőben. Ezenkívül az Előkészítő Fórum egyik legfontosabb feladata, hogy az Ifjúsági Tanács munkáját megalapozza – válaszolta az Észak kérdéseire Miskolc Város Önkormányzatának sajtóosztálya.

Célkitűzések

A tanács és munkája a miskolci ifjúsági szervezetek és a miskolci ifjúság egyeztető fórumaként szolgál majd. A városi ifjúságpolitikai koncepció kidolgozásának és végrehajtásának érdekében tevékenykedik. Felerősíti a fiatalok hangját a város felé, jelzést ad a fejlesztendő területekről, és döntést követően igyekszik munkájával az ifjúság érdekében tevékenykedni – tette hozzá a sajtóosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában