őszi túra

2020.10.11. 09:30

Szendrő körül gyalogszerrel

Tizenhatodik alkalommal tartotta meg őszi túráját a szakosztály.

Horváth Imre

Szeptember utolsó szombatján rendezte meg a Szendrői Természetjáró Szakosztály szokásos őszi túráját. Idén a fő látványosság a Rudabányai bánya tó volt, a Rudapithecus látogatóközpontjához kellett minden résztvevőnek eljutni. A csoportos túravezetés mellett idén a vírushelyzet miatt is az egyéni sportolást helyezték előtérbe a szervezők. A rajt cél helyen és az ellenőrző pontokon is maszkban lehetett csak megjelenni.

Az időjárás nem fogadta kegyei közé a kirándulókat, de ennek ellenére száznál több résztvevő állt rajthoz. 10, 15, vagy 25 km távot lehetett gyalogolni, és 25 km kerékpározni. Számos résztvevő gyalogolt és kerékpározott is. Az esemény az Ötpróba mozgalom, a „Tekerj a zöldben!” programsorozat része volt az idén. Az európai sporthéthez is kapcsolódott az esemény.

Az ellenőrző pontokon és a célban is előre csomagolt ételeket lehetett kapni kézfertőtlenítést követően. A résztvevők nagyon örültek a programnak. A járvány helyzetben is fontosnak tartják a szabadban történő mozgást a természetjárók. Sokan érkeztek a megye határain kívül is az eseményre. Számtalan visszatérő résztvevő ismét egy Szendrő közeli turisztikai attrakciót ismerhetett meg, egy élménnyel lehetett gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában