Prügy

2020.10.18. 10:00

Sport és szórakozás is egyben az új eszköz

Már a teqballnak is hódolhatnak a prügyi általános iskola diákjai.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

A Tanítsunk Magyarországért program és a teqball együttműködése kapcsán a Prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola mentoráltjai egy teqballasztalt vehettek birtokba pénteken, ünnepélyes átadó keretében.

A program célcsoportját a kistelepülésen élő általános iskolás tanulók képezik.

A melléjük szegődő egyetemista mentorok feladata, hogy megmutassák nekik a településen túli világ izgalmait és lehetőségeit, továbbá segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot.

– A Tanítsunk Magyarországért mentorprogram 2019 szeptemberében indult négy egyetemen, köztük a Miskolci Egyetemmel – tájékoztatott megnyitóbeszédében Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke. – Jelenleg 377 egyetemista mentor dolgozik 58 általános iskolában, ami egy év alatt nagyon szép szám, főleg, ha azt vesszük, hogy még újabb három egyetem csatlakozott azóta a programhoz.

Kiemelte, hogy az elmúlt napokban és a közeljövőben összesen 58 teqballasztalt adnak át a mentorprogramban részt vevő iskoláknak, ami egyben azt is mutatja, hogy a sport rendkívül fontos része az életnek, ráadásul ebben az esetben kimondottan egy magyar találmányról beszélünk.

Hungarikum Prügyön

– Az előttünk álló asztal hungarikumnak számít, ami jó hírét viszi Magyarországnak, és nagyon fontos, hogy a teqball többek között olyan neveket nyert meg magának, mint Ronaldinho, a világbajnok brazil labdarúgó – mondta dr. Koncz Zsófia, a térség megválasztott országgyűlési képviselője. – Az egészséges életmód és a sport szeretete miatt újabb lépcsőfok, hogy a prügyi iskola hozzájuthatott egy ilyen sporteszközhöz, ezért a diákoknak jó szórakozást és kitartást kívánok ehhez az újfajta sporthoz.

– Nagyon örülünk annak, hogy a fejlesztés által az iskola tanulóinak még több lehetőségük lesz egy új sportágat kipróbálni, amelynek segítségével még jobban az egészséges életmódra nevelhetjük őket – nyilatkozta az Északnak Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója.

(A borítóképen: Koncz Zsófia a sport szeretetét hangsúlyozta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában