megemlékezés

2020.10.04. 11:30

Nehéz örökség méltó kezekbe

Iskolabuszt adott át a Szerencsi Tankerületi Központ és a „Tegyünk a jövő géniuszaiért!” Alapítvány a bodrogkeresztúri iskolának.

Fotó: Ádám János

„Gondolkodj pozitívan, és keresd a lehetőséget, hogy másokat segíts!” – idézte a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója, Szabó Árpád a tankerület ars poeticáját abból az alkalomból, hogy iskolabuszt adtak át a Koncz Ferenc nevéhez kötődő „Tegyünk a jövő géniuszaiért!” Alapítvánnyal a bodrogkeresztúri Eötvös József Általános Iskolának.

Szabó Árpád felidézte a néhai Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő emlékét, aki pedagógusként töretlenül támogatta a tankerületet és a térség tehetséges diákjait. Az igazgató hozzátette: pedagógusként együtt gondolkodtak, és azt érezték, hogy sikereik az összehangolt közös munka eredményei.

A térségért és a tehetségekért

A huszonöt fő szállítására alkalmas iskolabusszal mintegy huszonötmillió forintot kapott a bodrogkeresztúri intézmény a tankerülettől és az alapítványtól. Nemcsak egy komfortos és modern jármű könnyíti meg a diákok életét ezentúl, de a szülők is biztonságban tudhatják a gyermekeiket.

Koncz Ferenc országgyűlési képviselő a térség tehetséges gyermekeinek támogatására hozta létre az alapítványt. A pénteki nap azonban emlékezés volt a néhai jobboldali politikusra, aki éppen ezen a napon ünnepelte volna 61. születésnapját. Koncz Ferenc rendkívüli támogatásáról, Tokaj-Hegyaljáért tett munkájáról beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

– Ha Tokaj-Hegyaljáról és Szerencsről volt szó, akkor Koncz Ferenccel volt érdemes beszélni. Halála előtt néhány héttel is a térség fejlesztési koncepciójáról egyeztettünk. Hihetetlen optimizmussal beszélt arról, hogy ennek a vidéknek milyen rendkívüli lehetőség a fejlesztési terv. Tokaj nevét a világon mindenütt ismerik. Egy életút őszinte elismerése volt, amikor Koncz Ferenc temetésén Szerencs egész városa részt vett. A politika kíméletlensége, hogy a mandátumot be kell tölteni. Koncz Zsófiának nehéz az öröksége. De Koncz Ferenc munkája úgy élhet tovább a legméltóbban, ha lánya folytatja tovább – emelte ki Gulyás Gergely miniszter.

Apai büszkeséggel

– A vidékét szerető képviselő büszke volt mindenre, amit a szülőföldje termett és ide teremtett, de a gyermekeire volt a legbüszkébb. Sok munkával, elszántsággal és nyughatatlan tenni akarással bírt képviselőtársunk – folytatta a megemlékezést Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.

– A megyei közgyűlésben alelnök volt édesapám, és mindig úgy beszélt erről, hogy ez volt élete egyik legszebb időszaka, mert ő felelt az oktatásért, és tudott tenni ezért a területért – idézte fel Koncz Zsófia, a Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltje a szerencsi és tokaj-hegyaljai térségben. Hozzátette: Tokajról nemcsak a bor jut eszünkbe, hanem az is, hogy diákváros. A 4000 fős településen 2000 tanuló van, és bölcsődéje is lesz a kisvárosnak: 24 új bölcsődés tud nekiindulni az új évnek – mondta a képviselőjelölt.

– Rengeteg tehetséges gyermek van, és még többet kell adnunk az ebben a térségben felnevelkedett generációnak – hangsúlyozta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, aki szintén méltatta Koncz Ferenc tenni akarását a tehetséggondozás területén, hiszen olyan alapokat tett le, amelyeknek folytatódniuk kell.

Emlékmérkőzés

Az esemény jótékonysági labdarúgó-mérkőzéssel folytatódott, ahol többek között Gulyás Gergely miniszterből és Kocsis Máté frakcióvezetőből álló közéleti csapat mérettette meg magát Tokaj-Hegyalja válogatottjával.

(A borítóképen: Rozgonyi István, Bodrogkeresztúr polgármestere, Szabó Árpád tankerületi igazgató, Koncz Zsófia fideszes országgyűlésiképviselő-jelölt, Hajnal Gabriella elnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fincziczki Melinda, a bodrogkeresztúri iskola igazgatója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában