Napelemes autóbeálló

2020.10.01. 14:30

Napelemmel tölthetők az e-autók Tapolcán

Október 15-ig térítésmentesen vehetik igénybe az elektromos autóval közlekedők.

Méhes László

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Napelemes autóbeálló nyílt a napokban a Miskolctapolca bejáratánál található ingyenes parkolóban. A létesítmény egyszerre három személygépjárművet tud befogadni, a tetején elhelyezett 21 napelempanel összesen 6,3 kWp teljesítménnyel biztosítja a zöld energiát a töltők és a beépített LED-világítás számára. A töltőállomást október 15-ig térítésmentesen vehetik igénybe a közlekedők. A megújuló energiával működő áramszigetet – az úgynevezett carportot – hivatalosan Irlanda Boglárka, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági megbízottja és Veres Pál, Miskolc polgármestere adta át.

Mint hangsúlyozták: „a pro­fesszionális, fedett töltőállomás kiépítésével Miskolctapolca egy újabb exkluzív szolgáltatást biztosít a helyiek és az ország bármely pontjáról elektromos meghajtású autóval érkező látogatók számára.”

Az ELMŰ-ÉMÁSZ hosszú távú partnere Miskolc városának az e-mobilitás fejlesztésében, elsőként telepítettek és helyeztek üzembe Miskolcon elektromosautó-töltőt 2012-ben. Az első közterületi töltőállomás telepítése óta széles körű tapasztalatokat gyűjtöttek nem csak infrastruktúra telepítése, üze­meltetése és értékesítése, hanem e-autó flotta és informatikai háttérének biztosítása terén is.

Jubileumi töltőhely

A megújuló energiára alapozott miskolctapolcai projekt tervét 2019. május 21-én, az ÉMÁSZ fennállásának 125. évfordulója alkalmából tartott miskolci ünnepségen jelentették be. A miskolci önkormányzat és a hatóságok együttműködésével és kiemelt támogatásával az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. valósította meg.

(A borítóképen: Kényelmes és korszerű körülmények között tölthetők fel az elektromos járművek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában