családi hétvége

2020.10.09. 16:00

Nagycsaládosok Füreden

A balatoni hosszú hétvége ezúttal nem a fürdőzésről szólt, de számos érdekes programot kínált.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: NAGYCSALÁDOSOK ORSZÁGOS EGYESÜLETE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Balatonfüreden tartotta őszi találkozóját szeptember utolsó hétvégéjén, melyre megyénkből is érkeztek szép számmal. Bak László, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta: a Romantikus Reformkor elnevezésű rendezvény egyben a NOE Őszi Találkozó nyitánya is volt. A közel hatvanfős miskolci csapat már pénteken megérkezett. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, ezért esti csapatépítő beszélgetésre is adódott lehetőség a nyitott teraszon – mesélte az egyesület elnöke. A tartalmas programok vasárnap ebéddel zárultak, ahol egyesületük tagjait, egy 45 éve házasodott párt is köszöntöttek évfordulójuk alkalmából.

Negyvenöt év együtt

– Mindenkinek legalább ennyi együtt töltött vidám, bolondozós, tartalmas, boldog évet és jó egészséget kívánunk – mondta Jakó Lászlóné. Majd elsorolta, mennyi élményt szerzett a nagycsaládosokkal eltöltött hosszú hétvégén. Tihanyban misén vettek részt, finom levendulás sütiket ettek, miközben a Balaton azúr-türkiz színeinek kavalkádjában gyönyörködtek. Megmászták az Ingókövet, keresztezték az Országos Kéktúra útvonalát. Balatonfüreden megkóstolták a Kossuth Lajos-forrás vizét. De nagyszerű volt a szombat esti csevej is, sok boldog gyermek társaságában – emelte ki. A közös ebéd a nászindulóval és az elnök köszöntőjével, 45 éves házassági évfordulójuk kapcsán megható volt – emlékezett vissza Jakó Lászlóné.

Kicsik is, nagyok is

A szállásuk a harmadik emeleten volt, melynek erkélyéről csodálatos kilátás nyílt a Balatonra, nagyszerű volt minden reggel erre a látványra ébredni, felejthetetlen élményt nyújtott – mondta Trestyánszki Mónika. A vacsora előtt a part közelsége csábította a családot, így lementek kacsákat, hattyúkat etetni, amit a gyerekek nagyon élveztek, így ez ott-tartózkodásuk alatt mindennapos program lett. Megismerkedtek több családdal is az egyesületből, ami új tagok lévén nagyszerű dolog, mert így barátokra tehettek szert – emelte ki a háromgyermekes édesanya. Hozzátette: a sétahajózás pedig felejthetetlen élmény volt a gyerekeknek és nekik is.

Csodálatos három napot töltöttek a Balatonon a NOE miskolci egyesületének jóvoltából – mondta Kaló Borbála. Bejárták kisvonattal Balatonfüredet, megnézték a Nagycsaládos Esküvőt, részt vettek a Romantikus Reformkor fesztiválon, megcsodálták a tihanyi apátságot – sorolta. Nem maradhatott el a hajókirándulás sem, ahol csodálatos kilátás nyílt a tóra. Minden várakozáson felüli volt, és minden családtag nagyon jól érezte magát – hangoztatta az anyuka.

Pályázati keretből

A családok jelképes összegért vehettek részt a háromnapos kiruccanáson a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek és a Miniszterelnökségnek köszönhetően. A programokat a járványügyi szabályok betartásával szervezték. Minden család különálló apartmant kapott és külön utaztak, így nem keveredtek a különböző háztartásban élők – fogalmazott Bak László elnök.

(A borítóképen: Trestyánszki Mónika és családja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában