Tartanák az ütemtervet

2020.10.14. 19:00

Megnehezíti a munkát a cudar idő az arnóti körforgalomnál

Ahogy beszámoltunk már róla, teljes burkolatcserén esik át a 3-as és 37-es főutak kereszteződésében lévő arnóti körforgalom.

Horváth Imre

A munkát vasárnap kezdték el, és az előzetes ütemterv szerint a hétvégén be is fejezik. Hétfő éjszaka óta azonban folyamatosan esik az eső, ami nagyban nehezíti a munkálatokat. Kedden délután állt a víz a körforgalomban, illetve a turbó körforgalom felé lévő bekötőúton, és a víz hatalmas gödröket mosott a felmart úttestbe, amelyeket nem győznek kerülgetni az autósok, így a vártnál is lassabb az áthaladás és nagyobb a torlódás.

A felújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél afelől érdeklődtünk, a cudar időjárás mennyire nehezíti meg a munkálatokat, és tartható-e így az előzetes ütemterv.

„Az esős időjárás sajnos nehezíti az ütemezés szerinti munkavégzést, de munkatársaink folyamatosan dolgoznak. A burkolat marása a teljes munkaterületen a keddi napon az ütemterv szerint befejeződött. Szerdától-szombatig tartó időszakban az új aszfalt kopóréteg építésének kell megtörténnie, melynek megkezdését a rendkívül esős időjárás miatt a szerdai napon el kellett halasztanunk” – tájékoztatta portálunkat Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Zrt. Kommunikációs Osztályának vezetője.

„Szakembereink újra ütemezték az építési szakaszokat, mely szerint – amennyiben a csütörtöki napon el tudjuk kezdeni az aszfaltozást és az időjárás kedvez a munkavégzésnek – az eredetileg szombatra tervezett befejezési határidő továbbra is tartható. Nehezítő körülmény, hogy a felmart felület a nagy forgalmi terhelés miatt újabb feladatot ró munkatársainkra.

Társaságunk arra kéri a közlekedőket, hogy a következő napokban lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, alternatív útvonalként Felsőzsolca és Onga települések átkelési szakaszainak igénybevételét ajánljuk.

A felújítással érintett csomópont környezetében torlódásra és lassabb haladásra kell számítani a következő napokban. A munkák befejezéséig a közlekedők türelmét és megértését kérjük, a beavatkozásokat az ő érdekükben végezzük” – tette hozzá az osztályvezető.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában