Anno 2000-ben írtuk

2020.10.25. 07:30

Kár, hogy összefirkálták

A graffitik nem tetszettek Miskolc vendégének, aki a fákat is hiányolta a belvárosból.

Nagy Bandó András 70 éves

Forrás: MW

Fotó: Laufer László

Nem tudom, látott-e minden miskolci annyit ebből a városból, mint én ezekben a napokban – ezt Nagy Bandó András mondta, miután egy hetet eltöltött a borsodi megyeszékhelyen. Ő volt a nyolcadik híresség, akit azért láttak vendégül Miskolcon, hogy hírét vigye a városnak. Lehetőleg jó hírét.

Kellenének padok is

A sorozat ötletgazdája Fedor Vilmos egykori alpolgármester volt. Legújabb vendége 2000. október 24-én osztotta meg észrevételeit az Észak-Magyarország olvasóival.

– Bármelyik irányba induljon is el valaki Miskolcról, olyan helyre érkezik, ahol jó a szabadban is lenni – utalt a várost övező természet – számára lenyűgöző – vonzerejére. Ezzel ellentétben kiemelte: hiányolta például a sétálóutcáról a fákat, ahogyan a magyar történelem híres alakjainak szobra körül a padokat is.

Végeláthatatlan a falfirkák sora: nem vagyunk abban a helyzetben, hogy az ablakon dobjuk ki a mások által létrehozott értékeket – mondta.

Fotók a könyvben

Rövid élménybeszámolójában kitért még például a Petró-gyűjtemény megtekintésének meghatározó élményére is.

A fotózni is szerető Nagy Bandó András több tekercsnyi filmen örökítette meg miskolci emlékeit. E képek is helyet kapnak majd a könyvben, mely Miskolc vendégeinek élményeit foglalja össze – írta erről a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában