aszfaltozás

2020.10.17. 17:30

Itt a dugó vége! Elkészült az arnóti körforgalom

Ahogy azt ígérték, szombaton kora délután befejezték az arnóti körforgalom újra aszfaltozását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai.

Horváth Imre

Forrás: ÉM/Illusztráció

Ahogy beszámoltunk róla, múlt vasárnap indult meg a munka a körforgalom aszfaltrétegének felmarásával – ezt a munkát folytatták hétfőn és kedden délelőtt is. Viszont kedd déltől csütörtök reggelig csak kisebb kiegészítő munkálatokat tudtak végezni a helyszínen a szakemberek, ugyanis megállás nélkül esett az eső. Ennek ellenére megkeresésünkre azt válaszolták a Közútnál, hogy tartani tudják a szombati befejezési dátumot.

A héten több napon is hatalmas dugó alakult ki Arnót irányából, a 3-as és a 37-es főúton, de Felsőzsolca közlekedése is többször teljesen bedugult. A legnagyobb fennakadás pénteken volt, amikor a körforgalom nagy részét, illetve a Felsőzsolcára vezető bekötőút egy részét aszfaltozták. A dugó még az autópályát is érintette. A kialakult torlódások további elkerülése érdekében ugyanis a rendőrök nem engedélyezték az arnóti körforgalom határában azon járművek lehajtását az M30-as autópályáról, amelyeknek Miskolc volt az úti célja. Mindenkit arra kértek, hogy a Déli városkapunál, vagy akár már Kistokajnál hajtsanak le a 3-as számú főútra.

Szombaton reggel utoljára vonultak fel a közútkezelő aszfaltozást végző munkagépei, és délre befejezték a körforgalom külső sávjában a kopóréteg építését, így kora délután már zavartalanul haladt a forgalom. Természetesen az útburkolati jelek felfestése még hátravan, amelyet az esős időjárás után tudnak majd elvégezni, így ezek hiányában mindenki óvatosan, a kressz szabályait betartva közlekedjen a körforgalomban!

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Képek a felújításról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában