köztünk jár a mackó

2020.10.19. 09:44

Hétfő hajnalban többen is látták a medvét Lyukóban

Továbbra is nagy erőkkel keresik a medvét Lyukóvölgyben

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Rendkívüli őrjáratot tart a Bűnmegelőzési Centrum Polgárőr Egyesület, a Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület és a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület vasárnap délután 3 órától azon a területen, ahol a medvét észlelték vasárnap hajnalban. A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai a három polgárőr szervezettel hétfőn hajnalban ismét járőröztek Lyukóvölgyben, ám idáig nem akadtak a medve nyomára.

Elhagyott telken kóborolt

Hétfőn a hajnali órákban egy környéken lakó az Őzugró utca egy elhagyott telkén látta a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosa jelentette, hogy birsalmaszedés közben megzavarta a medve, adta hírül a városháza közleményben.

A telektulajdonos elmondása szerint alig tudott az autójába beugrani, majd onnan értesítette a rendőrséget.

Folytatódik a járőrözés

Hétfőn ismét járőrözés indul a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra.

Fentiek alapján egyértelmű, hogy a medve továbbra is Lyukóvölgy területén kóborol, így továbbra is kérik a lakosságot, hogy amennyiben látja, ne próbálja megközelíteni a medvét, ne próbáljon barátkozni vele.

 

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, kérjük jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában