forgalomkorlátozás

2020.10.12. 08:00

Hatalmas dugó várható Arnótnál

Az arnóti körforgalmat és a bekötőutakat aszfaltozza újra a Magyar Közút.

Horváth Imre

Fotó: Ádám János

Nagy felületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Miskolcon, a 3-as főút arnóti körforgalmi csomópontjában. A munkálatok ideje alatt október 17-éig, szombatig forgalomkorlátozásra kell számítani – tájékoztatta az Észak-Magyarországot a közútkezelő. A munkálatok idejére erős torlódások várhatóak, hiszen két főközlekedési út is érintett a munkálatokban, és az is várható, hogy Felsőzsolca nagy nyomás alatt lesz a hét folyamán.

Vasárnaptól keddig az előkészítő és burkolatmarási munkálatok folynak, szerdától kezdik el a szakemberek az érintett szakasz aszfaltozását. Öt centiméter vastag kopóréteget építenek közel 735 tonna melegaszfalt-keverék felhasználásával, ezután a padka következik, és új útburkolati jeleket festenek fel.

Részleges forgalomkorlátozás

A munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, félpályás zárások mellett jelzőőr vagy forgalom­irányító fényjelző készülék szabályozza majd a forgalmat.

A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekedhetnek, azonban megnövekedett menetidőre lehet számítani. A társaság arra kéri a személygépjárművel közlekedőket, hogy lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, Arnót, Onga, Szikszó és Felsőzsolca megközelítése alternatív útvonalakon ajánlott. Az aszfaltozási munkálatok közben a Mol üzemanyagtöltő állomás ki- és behajtója csak az arra kijelölt útcsatlakozáson keresztül közelíthető meg.

(A borítóképen: Vasárnap indult a munka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában