áramkimaradás

2020.10.19. 12:18

Háromórás áramszünet volt Berekalján

A sok eső és a szél miatt fák dőltek a vezetékre, ez okozta az áramkimaradást.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Vasárnap délután 3 órán keresztül nem volt áram a a Berekalján, panaszolta egyik olvasónk. Mint fogalmazott, nagyon rosszul érintette az áramkimaradás, mert sok olyan dolga lett volna, amit szeretett volna elvégezni. Ráadásul a gázkazán működéséhez is áram kell, úgyhogy estefelé meglehetősen hideg lett a lakásban. Közben beesteledett, így gyertyafény mellett vacsorázott a család. Felhívta az ÉMÁSZ ügyfélszolgálatát is, ahol annyit tudott meg, hogy üzemzavar van, folyik a helyreállítás, de hogy meddig kell még várni az áramra, azt az ügyfélszolgálatos munkatárs nem tudta megmondani.

Mi lehetett az oka a vasárnap délutáni áramkimaradásnak? – kérdeztük Irlanda Boglárkától, az ÉMÁSZ igazgatósági megbízottjától, aki elmondta, a problémát az okozta, hogy az elmúlt napok komoly esőzései és a vasárnap délutáni szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre. A bajt azonnal észlelték az áramszolgáltató szakemberei, elkezdték az áramkimaradás behatárolását, majd a helyszínre siettek, és megkezdődtek a helyreállítási munkák. Eltávolították a fákat a vezetékről, majd amint egy-egy szakaszon megszűnt a probléma, ott már vissza is kapcsolták az áramot. Így a hiba észlelése elején a Berekalján és környékén 2259 háztartást érintett az áramkimaradás, de az utolsó fél órában már csak 50-et.

Irlanda Boglárka hozzátette: minden helyreállítási munkát az ÉMÁSZ szakemberi végeztek, a katasztrófavédelem munkatársait sem kellett segítségül hívniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában