rossz út

2020.10.10. 15:00

Felújításra vár az út és a kultúrház is Hernádszurdokon

Hernádszurdokon nagyon rossz állapotban van az út és a kultúrház is, de önerőből nem tudják felújítani.

Hegyi Erika

Gyermán János polgármester mutatja a siralmas állapotú utat.

Fotó: Bujdos Tibor

Siralmas állapotban van Hernádszurdok főutcáján az út. A szélei teljesen elkoptak, néhol pedig több a kátyú, mint maga az aszfalt. Gyermán János polgármester úgy emlékszik, ez az út még soha nem volt felújítva, és amióta építik az M30-ast, a nehéz teherautók is erre járnak, ami az utat még rosszabb állapotba hozta. Mivel járda nincs, mert szűk a hely, az idősek az úton közlekednek. És mivel a széle töredezett, gidres-gödrös, az út közepén mennek a boltba vagy a buszmegállóba. Ez pedig igencsak balesetveszélyes, főleg, hogy az idősek már nem hallanak jól, így nem érzékelik azt sem, ha mögöttük egy autó közeledik.

A polgármester elmondta, már háromszor nyújtottak be pályázatot a Belügyminisztériumhoz az út egy részének felújítására, de még soha nem nyertek, egyébként egy pályázat kevés is a teljes kivitelezéshez.

Nem értik, miért, mert a környező településeken sikerült rendbe tenni az utakat.

Még bízik a pályázatokban

Nagy bánatuk az is, hogy a kultúrházuk felújítására is hiába pályáztak. Pedig a legtöbb településen az elmúlt években az önkormányzati épületeket is sikerült modernizálni és felújítani. A valamikori iskolaépület az ’50-es években épült, úgyhogy mára szinte minden cserére szorul rajta kívül és belül egyaránt. Itt működik a könyvtár is, és minden települési rendezvénynek ez az épület ad helyet, sorolta a polgármester abban reménykedve, hogy a jövőben nagyobb sikerrel járnak a pályázatok terén.

(A borítóképen: Gyermán János mutatja a rossz utat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában