Anno 2000-ben írtuk

2020.10.21. 07:30

Ez a hely nem alkalmas újabb kutyafuttatónak

Módosítani kényszerült saját tervét a miskolci városháza.

Egyre több a zárt kutyafuttató, de sokszor az sem akadály a megriadt ebeknek

Forrás: Illusztráció/ÉM

Azért került le egyelőre a napirendről az újabb kutyafuttatók kijelölése, mert az e célra kiszemelt helyszínről időközben kiderült: az nem gondozatlan telek. Ellenkezőleg: a szóban forgó területet a Berekalján a környékbeli lakók gondozásba vették, rendbe tették, növényekkel beültetették. Neve is van: Honfoglalás park.

Ne a közparkokat piszkítsák!

Az esetről 2000. október 20-án írt az Észak-Magyarország.

Tucatnyi területet jelölt ki az elmúlt években az önkormányzat mint hatóság ebfuttatónak. Ezek elsősorban a sűrűn – így sok ebtartó által – lakott városrészekben találhatók – rajzolt hátteret a történteknek a megyei újság. A kijelölés célja, hogy egy erre megfelelő övezetbe szoktassa a kutyasétáltató gazdákat, és arra sarkallja őket, hogy kedvenceikkel ne a közparkokat, játszótereket látogassák (piszkítsák) nap mint nap. Ezúttal újabb öt övezetben várható majd egy-egy arra alkalmas terület megnevezése, 16-ra bővítve ezzel a futtatók számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában