elismerés

2020.10.04. 14:00

Díszpolgári címet kapott a város első polgármestere

Farkas Zoltán volt polgármester Tiszaújváros díszpolgára lett.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

A rendszerváltás utáni első helyhatósági választás 30. évfordulója szeptember 30-án volt. Az évforduló alkalmából Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város elismeréseként és megbecsüléseként Tiszaújváros első, szabadon választott polgármesterének, kajakos mester­edzőnek, Farkas Zoltánnak díszpolgári címet adományozott.

Elkötelezett városvezető

Farkas Zoltánt 1990. október 20-án választották meg Tiszaújváros főállású polgármesterévé, és 2006-ig töltötte be ezt a tisztséget. Három cikluson keresztül önkormányzati képviselőként is tevékenykedett. Tiszaújváros iránt mindig elkötelezett volt, a helyi értékek menedzselésének lelkes képviselője. Fő feladatának tekintette Tiszaújváros kulturális, gazdasági és földrajzi adottságainak a város szolgálatában történő legeredményesebb kihasználását az itt lakó emberek életminőségének javítása érdekében, melyet elért eredményei is igazolnak. Irányítása alatt sikerült biztosítani a város kiegyensúlyozott működését és gazdálkodását, az intézményhálózat magas szintű működtetését, fejlesztését. Kialakult, megvalósult a széles tömegekre és problémakörre kiterjedő szociális ellátó- és kapcsolatrendszer.

Aktív sportolói, kajakos szakedzői múltja után polgármesterként sem szakadt meg a kapcsolata a sporttal, mindig nagy hangsúlyt fektetett a tömeg- és élsport támogatására, az eredmények elismerésére. Nagy szerepe volt abban (saját tanítványai eredményei alapján is), hogy Tiszaújváros 1995-ben elnyerte a „Nemzeti Sportváros” címet.

Kimagasló városvezetői és szakedzői tevékenységét számtalan kitüntetéssel ismerték el. 1988-ban a Magyar Népköztársaság Sportérdem­érem ezüst fokozata, 1989-ben mesteredzői cím, 1994-ben Testnevelés és Sport Fejlesztéséért emlékplakett, 1996-ban Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt és 2000-ben Pro Urbe állami, illetve helyi kitüntetésekben részesült.

A közéleti tevékenység, kiemelkedő munkavégzés, a város építésében és fejlesztésében szerzett elévülhetetlen érdemek, emberi helytállás – mindezek elismeréseként Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 70/2020. (VIII.27.) határozatával adományozta a címet.

(A borítóképen: Farkas Zoltán meghatottan vette át az elismerést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában