kátyúzás

2020.10.11. 09:00

Amíg marad a plusz fok, addig végig kátyúznak

Az őszi idő beálltával sem áll le az útburkolati hibák kijavítása.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

Az elmúlt években meggyűlt a Magyar Közút és az autósok dolga is a kátyúkkal megyénk közútjain, ugyanis a sokszor esős, változó, nyáron is hideg, míg télen enyhébb időjárás alaposan megdolgozta az útburkolatokat. A gyakori esős idő pedig nem segítette a szakemberek munkáját, amikor javítani szerették volna

az úthibákat. Tavasszal sem tudta azonnal elkezdeni az aszfaltkeverő telepek beindulása után a munkát a Közút, a nyár folyamán pedig nagyon sok kilométeren várták munkatársaikat a javítanivalók.

Az elmúlt napokban megjött az őszi időjárás, ami ismét nem könnyíti meg a közútke­zelő munkáját, így a társaságtól afelől érdeklődtünk, hogy várható-e még kátyúzás a komolyabb téli időjárás beállta előtt.

„A kátyúzások és az aszfaltozási munkák jelenleg is zajlanak, a téli üzem kezdetéig a tervek szerint még további 5 ezer tonna aszfalt bedolgozása várható. A burkolathibák javítását a téli időszakban is folyamatosan végezzük majd ideiglenes, hidegaszfaltos technológiával, ha száraz az időjárás, és a hőmérséklet 0 fok feletti” – tudatta a Magyar Közút Zrt.

Arról is érdeklődtünk, hogy mennyi lehetőségük volt idén a megyében útfelújításokra a kátyúzás mellett. Mint írták, a Komplex útfelújítási program és a Magyar falu program keretében, valamint az előre meghatározott központi, állami költségvetési forrásukból összesen 51,32 kilométer közút újulhatott meg.

„A felújításokon túl 2020-ban idáig közel 2 ezer tonna melegaszfalt- és hidegaszfalt-keveréket használtunk fel burkolatjavításra a megyei közúthálózaton, ezen túl nagy felületű burkolatjavítás keretében mintegy 15 ezer tonna melegaszfalt finisheres bedolgozásával építettünk új kopóréteget több szakaszon” – tették hozzá.

(A borítóképen: Egy kátyú a sok közül: van min dolgoznia a Közútnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában