Ciróka

2020.10.13. 10:00

Ahol a család minden tagja kikapcsolódhat

Vasárnap ismét a kicsiké volt a főszerep a Miskolci Szimfonikusok székhelyén, a Malomban.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

A zenekar által szervezett, Ciróka fantázianevet viselő babakoncert sorozat első számú célcsoportja a 0-3 éves korosztály, de természetesen rajtuk keresztül az egész család: szülők, nagyszülők, kis-, és nagyobb testvérek is. A szimfonikusok mostanra elmondhatják, hogy vannak olyan 4-5 éves visszatérő vendégeik, akik már karonülő koruktól járnak a Ciróka koncertekre, néhányan iskolásokat megszégyenítő módon szolmizálnak, énekelnek.

Lehetőség a szülőknek

Handa Eszter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar kommunikációs menedzsere elmondta, hogy a visszajelzések alapján úgy érzik, sikere van a kezdeményezésnek, amely 2014-ben indult útjára. – A babákon látszik, ha jól érzik magukat, s ezért igyekszünk megtenni mindent a műsor mellett. A zene, a dekoráció, a rengeteg játék, eszköz, rágcsálnivaló mind-mind az ő komfortérzetüket igyekszik szolgálni – sorolta.

– Ha ők jól érzik magukat, az általában átragad a szülőkre is. A felnőttek – elmondásaik alapján – pedig azért szeretik ezeket a koncerteket, mert elkezdődik ezáltal egyfajta közösségbe szoktatás és ők is ki tudnak kapcsolódni, van lehetőségük beszélgetni más szülőkkel, vagy épp önfeledten játszani a gyermekeikkel együtt – mesélte a kommunikációs menedzser.

A gyerekmosoly értéke

-A koncertek legfőbb célja, hogy bemutassa a zene jótékony hatásait. Továbbá a zene szeretetére történő nevelés és persze a tartalmas programlehetőség a családok számára. Ugyanakkor az alkotók és a résztvevők is egy üde színfoltként élik meg ezeket az alkalmakat az olykor szürke, mostanában igen nehéz hétköznapokban. Nincs olyan probléma, amelyet az önfeledt gyermekmosolyok ne tudnának feledtetni – erősítette meg Handa Eszter.

(A borítóképen: Jó program volt gyereknek, felnőttnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában