koronavírus

2020.10.21. 18:00

A vírus ott van az iskolákban

A Herman Ottó Gimnáziumban több tanár és diák is megfertőződött.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az utóbbi hetekben több iskola vezetőjétől is hallottuk, hogy tanáraik és diákjaik is koronavírusosak lettek.

Szülők jelezték

Legutóbb az egyik szülő fordult hozzánk azzal, hogy a Herman Ottó Gimnáziumban nagy a baj, keddtől ott már nincs tanítás. László Istvántól, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatójától kérdeztük, milyen gondokat okoz a hozzájuk tartozó iskolákban a koronavírus. Válaszából kiderült: a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban több tanuló és pedagógus is karanténba került, jelenleg teszteredményekre várnak.

Három nap tanítás nélkül

Annak érdekében, hogy az intézményben ne alakuljon ki járványügyi gócpont, megelőzés céljából háromnapos tanítás nélküli munkanapot rendeltek el, október 20–22. között. Mivel az őszi szünet miatt október 23-a és november 1-je között nincs oktatás, a tanítás rendjében nem lesz fennakadás.

Természetesen a tanulók felügyelete és étkezése a tanítás nélküli munkanapokon is biztosított.

Jelenleg a tankerület egyik intézményében sem rendeltek el rendkívüli szünetet vagy tantermen kívüli, digitális munkarendet. Korábban két intézményben volt rendkívüli szünet, és nyolc intézményben álltak át rövid időre tantermen kívüli, digitális munkarendre.

Pedagógusok és diákok

Az idei tanév kezdete óta a Miskolci Tankerületi Központ iskoláiban összesen 35 pedagógus és 72 diák esetében igazolták a Covid–19-fertőzést. Mellettük 2-2 nevelő-oktató munkát segítő munkatárs és technikai dolgozó betegedett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában