oktatás

2020.10.27. 12:30

A régi rendben folytatnák majd

A megszokott rendben szeretnék folytatni az oktatást a Miskolci Egyetemen a most hétfőtől elrendelt rendkívüli szünet után.

Apagyi Beáta

20200805 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Horváth Zita rektor interjút ad a Miskolci Egyetemen.

Fotó: Vajda János

Prof. dr. Horváth Zita, a felsőoktatási intézmény rektora megkeresésünkre elmondta, hogy az elrendelt őszi szünet nemcsak a koronavírus-járvány miatt rendkívüli, hanem azért is, mert alapvetően az egyetem nem szokott szünetet tartani ebben a félévben.

– Az egy hét során a kollégák is otthon tudnak maradni gyermekeikkel, továbbá lehetőségünk lesz az épület, a termek fertőtlenítésére, annak ellenére, hogy eddig is nagy hangsúlyt fektettünk a rendszeres és alapos takarításra. Amennyiben a szünidő végéig a kormány nem szigorít a jelenlegi intézkedéseken, változatlanul szeretnénk folytatni az oktatást. Kivételt képeznek ez alól a levelező munkarend hallgatói, akik október 15-től, a félév második felétől digitálisan hallgathatják óráikat – mondta az egyetem rektora.

(A borítóképen: Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában